Sunday, December 18, 2011

maaf.

aku dah cuba. tapi aku tak mampu.
maaf.. aku tak mampu mengubah perkataan "abang" itu menjadi "b"

tapi aku puas kerana telah mendapat jawapan yang selama ini aku dambakan.
thanks for telling the truth. but, im so sorry. i'm still can't..
hope 1 day, u can get someone better than me. :)
boleh tak kita terus untuk menjadi kawan? :)

Monday, November 28, 2011

kem "berjaya"

alhamdulillah. syukur ke hadrat ilahi.
dengan limpah kurnianya, kem kali ini berjaya.

banyak pengalaman yang dapat diteroka,
banyak dugaan yang terpaksa ditempuhi,
banyak juga liku-liku yang terpaksa ditanggung.
kesempatan ini, saya Khairul Anuar bin Rosli.
dengan ini, secara rasminya mengundurkan diri.
no more pengarah program after this. ^_^

thanks to all, yang dah support dan menjayakan kem ini.
walaupun aku tengah sedih,. tapi aku dapat menjalankan tanggungjawab aku.
alhamdulillah. :)

jika ada terkasar bahasa, terguris hati, terluka perasaan.
harap dimaafkan segala kesalahan dan kesilapan diri.

Thursday, November 24, 2011

OMG

im so excited.
kereta dah siap.!!
tapi tak seperti yang diharapkan lah.
at least aku dah x kene hujan dah. yeaa...
esok nak pegi kem weh.. seronok.!
maklum lah. 1st time jadi program director,
then nak kene buat speech untuk perasmian nanti.
nerves sangat weh. dup dap dup dap gitu. haha.
anyway. aku sangat suka sebab inilah pengalaman pertama aku contol orang.
wow.. thanks kepada semua yang telah banyak membantu dalam menjayakan kem ini.
jasa mu dikenang beb. :)
wanna miss you syg. i love you :*

Saturday, November 19, 2011

pintaku yang terakhir :')

genap

genap setahun enam bulan kami bercinta.
untuk setahun enam bulan ini juga kami berpisah.
dahulunya setiap kali 19hb itu lah hari gembira aku.
tetapi untuk tarikh ini sekali lagi aku kecewa.

thanks love. :')
banyak yang aku telah pelajari.

hope you will find someone better than me.
i'm not good enough for you.
take care love. i love you ^_^

Wednesday, November 16, 2011

mengapa..

Oh mengapa, tangisan dalam kerinduan ini... 
menjadi kehidupanku tidak menentu, 
retakkan bak dihempas kaca.. Oh mengapa...




saya sedih. sangat sedih.. 


minuman tawar boleh ditambah gula,
kalau hati dah tawar.... im so sorry.


ku masih merinduimu.. walau tidak dijodohkan.
suratan takdir telah menyatukannya..
ku masih menyintaimu.. hingga ke akhir hayat ku.
biar ku simpan perasaan ini kasih.
izinkan aku.. membawa diri.. 
oh bayu sampaikan salam perpisahan oh dariku... 

Friday, November 11, 2011

tentang 1.

1.11 am, 11.11am, 1.11pm, 11.11pm 11.11.11

semuanya tentang 1.
ada apa dengan 1?
kerana itu adalah lambang cinta kami.
hanya lah satu. :)

i love you sayang. :*

Sunday, November 6, 2011

selamat

hari raya aidiladha + hari jadi.
nampaknya aku menyambut dua hari bahagia hari ini.
alhamdullillah kerana aku masih mampu untuk bernafas.
walaupun hanya 11 orang sahaja yang wish.
itu dah cukup buat aku. :)
paling terharu bila cik girlfren pun wish.
nampaknya dia dah tak lupa beday aku. haha.
thanks dekat my bff eyka, eira, aki, palin sebab wish.
ingat jugak korang beday aku eventho aku dah hide.
thanks jugak dekat matul, wany budak melatah, faa fauzi, butang, bush, dan nadira sebab wish. :) 
aku hargai sangat-sangat dan terharu sebab korang je yang wish. haha.

koban dimulakan dengan semayang raya.
then kerja menyembelih lembu.
tapi aku xnk cite yang itu.
sebab tugas aku menyiat kulit dan melapah lembu.
haha. walaupun aku hanya menyebok, tolong-tolong je.
tapi itu adalah pengalaman baru bagi aku.
sebab sebelum ni aku suka pegang lembu je.
now aku dah tau macam mana nak siat kulit.
macam mana nak potong bagi perut tak pecah.
macam mana nak lapah daging lembu itu.

walaupun busuk, tapi itu adalah perkara yang paling bermakna dalam hidup ku dalam menyambut hari jadi dan hari raya aidiladha. :)

selamat hari raya aidiladha semua ^_^

Saturday, October 29, 2011

mula tersenyum, :)

alhamdulillah..
it's gonna be easier.
i love you sayang. :*

Tuesday, October 25, 2011

mudah

begitu mudah aku cicaci, dihina.
tanpa belas kasihan aku dicaruti.
mana sifat kemanusiaan mu? :')

Sunday, October 23, 2011

dear love.

semakin hari semakin banyak dugaan yang perlu kita tempuhi.
macam makin lama makin jauh kan? :)
bila lah hubungan ini nak pulih seperti sediakala?
do you have any suggestion? sigh..

maaf sebab aku tak paham kau.
aku tak dapat gembirakan kau.
aku terlepas pandang terhadap kau.
dan aku nak kau tahu yang aku sayang kau sangat-sangat.
tolong la beri kerjasama untuk kita bahagia macam biasa. 
aku harap sangat :)

Friday, October 21, 2011

terima kasih bapak

thanks sebab belikan saye selipar.
dah dekat sebulan asyik pinjam selipar orang je.
dan sekarang, saya sudah ada selipar sendiri. yea.. :)

Monday, October 17, 2011

siapa kata?

botak itu comel? 





kami sudah botak. anda bila lagi? haha. ^_^

Sunday, October 16, 2011

i love you.


i love you... 
i love you.....!
i love you......!!!!



boleh tak cakap i love you banyak-banyak kali?
takkan tak boleh kan. kita sayang orang tu.
kita cakap la i love you dekat orang tu.
agaknye cakap sejuta kali pun mesti orang tu tak mara kan. :)




Friday, October 14, 2011

beday nina asmira la. :)

happy beday to you..
happy beday to you.
happy beday to you nina..
happy beday to you.

haha. aku x wish lagi beday die.
aku lupe yang aku xde no die.
dah memang aku ni x geti nak amik no orang.
memang la xde no die. apela. haha.

wish die kekal sehat, kekal ceria dan gembira sentiasa. :)

Wednesday, October 12, 2011

masih?

kenapa susah untuk kita memuaskan hati pelbagai pihak?

kenapa masih ada orang tidak menyukainya?

kata-kata ku sering tidak disenangi?

mempertikaikan kredibiliti ku?

aku tak mintak pun semua ini.
aku hanya mengalas tanggungjawab,
harap mereka semua mengerti.

Saturday, October 8, 2011

no title

kesian pulak aku tengok bff aku ni.
tak penah-penah die suke kucing.
lepas tu sampai tersuka dan sayang sangat kucing dia.
at last. dia sedih sangat sebab kehilangan kucing dia.
kalau la aku dapat bercakap dengan dia.
buat dia gembira dan boleh melupakan kucing kesayangan dia tu...

chill beb, aku tak penah sayang kucing.
jadi aku tak pernah merasai kesedihan itu.
tapi aku paham perasaan kau.
and, kau tak suke orang bertanya "kenapa" kan.
i hope u can accept it. maybe. :)

Saturday, October 1, 2011

dear.

thanks. :)
i'm happy with you today. ^_^

Thursday, September 29, 2011

kadang kala.

mulut, adalah senjata yang paling halus dan berbisa.
bak kata pepatah,
terlajak perahu boleh diundur,
terlajak kata badan binasa,
kadang kala kita tidak sedar percakapan itu menyakitkan hati pihak lain.
kita sering alpa kerana mungkin telah terbiasa.
bergurau mungkin menyakiti pihak lain.
inikan pulak bertegas.
ini akan membuatkan ramai pihak kecik hati,
tanggungjawab yang telah diberikan adalah berat.
dan aku tidak minta pun tanggungjawab seperti itu diberikan kepadaku.
wal hal aku baru lagi dalam bidang seperti ini.
disebabkan itu aku sering membuat kesalahan.
maaf jika percakapan aku itu menyakitkan hati banyak pihak.
bukan itu maksudku, dan harap jangan ditafsir secara negatif.

Sunday, September 18, 2011

wow

besok sekolah wey.. dah takley tido lambat..
handphone aku mana hilang tah.. dah tak dapat dikesan. :(
mane la handphone aku ni..

Tuesday, September 13, 2011

tak dah.

seringkali aku bertanya.
jawapannya pasti "xnak"
dan aku malas nak memaksa dah.
okay.
lepas ni aku taknak tanya lagi dah.
kalau tanye pun hanya sekadar main-main je.
sebab nanti aku jugak yang sakit.
selagi aku boleh bertahan.
aku akan tahan. :)

start again.

huh.. setelah lama tidak exercise.
badan semakin kecil.
tapi perut semakin jauh ke depan. :P
makan sangat banyak.
tapi berat naik 1kg je? huh..
bila la aku nak gain weight ni..
nak besar lagi.
lepas tu boleh la buat badan.
gym started today.
lembik sangat sebab lama tak workout.
hope aku dapat kekuatan aku semula. :)
good luck kayrul.

Sunday, September 11, 2011

alhamdulillah. :)

senyum, senyum dan terus tersenyum.. :)

sungguh tidak ku sangka. angau + kegembiraan.

walaupun takde A untuk result kali ni. (penah dapat A skali jela pulak)

tp aku bersyukur kerana dapat membuat bapa ku tersenyum.

terima kasih Allah, Terima kasih kepada semua yang membantu.

^_^

its 11th of September.

Happy Birthday Nur Attila Shaisin. :) 

Saturday, September 10, 2011

antara kesian dan sayang

aku tidak mahu timbul perasaan kesian atau simpati walaupun terdetik,
yang aku mahukan hanya perasaan cinta dan sayang.

Ya Allah, berikanlah aku kekuatan. :'(

pabila bergaduh

itu lah saat yang paling aku benci.
benda kecik je pun.
tapi betekak macam mende tu teruk sangat.

aku dah cuba dah,
ternyata aku yang tidak mampu.

nampaknya aku perlu berusaha keras lagi.
untuk menjaga hatinya sebaik yang mungkin.

maafkan aku sayang.
aku terlampau ikutkan sangat hati yang penat ini.

Thursday, September 8, 2011

aku tahu.. jgn ingat aku diam aku tatau pape tau, tp saje buat-buat tatau, :)

kepada sesiapa yang berkenaan,
berhenti menipu dan berpura-pura.

Allah maha adil, lama-lama akan terbongkar jugak :) 

Tuesday, September 6, 2011

‎"Aku terima nikahnya si dia binti ayah si dia degan mas kahwin RM..."
Bunyi macam senang? 


Nah ni makna sbnrnya..

Aku tanggung dosa-dosa si dia dari ibubapanya, apa sahaja dosa yang si dia buat, dari dedah auratnya sehingga tinggal solatnya, aku tanggung dan bkn lagi ibubapa si dia.. Dan aku tanggung smua dosa bakal anak2 ku, jika gagal maka aku fasik, dayus dan aku rela masuk neraka dan malaikat Zabaniyah melibas badan ku sehingga pecah..
by Ustaz Zamri


*wahai lelaki, mampu kah anda?? adeyh. o__O

Sunday, September 4, 2011

menipu, penipu.

ye.. saya seorang penipu.
saya sedang menipu dan terus menipu.

adeyh. tapi saya tak boleh memberitahu perkara yang sebenar lagi.
belum sampai masa lagi untuk aku menceritakan semuanya.

maaf jika selama ini aku hanya menipu kalian semua.

Saturday, September 3, 2011

soalan..

dah habis belajar dah?

bila habis belajar?

belajar dekat mana?

kenapa rambut kau macam tu?

adik lagi hensem dari abang.

tinggi nye.. ikut sapa ni? bapak rendah je.

mak tiri ok? baik tak?

dan sewaktu dengan nya. :)
harap maklum. tiap-tiap tahun aku dengar soalan macam ni.
ada apa-apa masalah ke kalau aku tak habis belajar lagi?
baru dua tahun aku belajar kot. aku amik degree bukan diploma.
so tak sama dengan orang diploma.

aku tak kesah pun dengan rambut aku,
kenapa korang perlu kesah.? haha.
dah Allah yang jadikan rambut aku macam tu.
 nak wat macam mana kan? takkan nak pertikai kot.

soal hensem ke tidak ke aku tak kesah pun.
nanti dah tua kerepot jugak. ^_^

setakat ini, mak tiri aku ok je.
baik ngan aku, siap blanje aku buat rambut lagi nyah.
mak korang ade? haha.

so, tak perlu pertikai sebenarnya.
sebab itu ketentuan Allah dan bukan ketentuan aku.
kita hanya mampu merancang. tuhan yang menentukan :)


ni je gamba yang ada untuk raya taun ni. haha


Friday, September 2, 2011

separuh jalan, separuh raya. :)

Kuala Lumpur ke Johor,
Johor ke Pahang,
Pahang ke Negeri Sembilan.
huh.. cukup tiga hari aku menghabiskan masa aku.
dan hari ini aku pulang semula ke Kuala Lumpur.
ianya sepanjang 992km. :)

raya pertama macam biasa la, sembahyang raya,
lepas itu memang kubur mak aku yang aku cari dulu.
malangnya aku masih menangis walaupun sudah 6 tahun masa berlalu. :(
dan seperti biasa aku tak beraya sangat dan tidur sahaja.
bangun tidur g kampung mak aku dan tidur lagi. haha.

raya kedua pergi ke raub pula.
yes. mereka seakan terkejut melihat aku. adei..
tapi atok ngan nenek best la.
boleh gelak-gelak, cerita-cerita. :)
macam biasa aku sampai dan tidur sahaja.
tak beraya sangat pun. haha

raya ketiga ke rumah mak ngah di felda lui selatan.
melalui jalan lama karak yang penuh dengan jalan yang bengkang bengkok dan penuh tragedi yang menakutkan. wow. haha.
seronok main lap dekat situ. :P
umah mak ngah macam biasa la,
makan ayam hutan. dap wey :D

last day pulang ke rumah kembali lah.
kali ini melalui jalan bukit putus yang baru.
wow. besar dah jalan dia. lurus pulak tu. haha
lekas highway yang tak jem tapi banyak tol =.=

seronok dapat makan ketupat, kuah kacang dan rendang daging nenek, ayam rendang mak long, kari ayam hutan mak ngah, tempeyek mak ngah, nasi kerabu mak ngah pahang, dan abiskan kuih tart pak uda,  :D

Monday, August 29, 2011

today

mau balik kampung sudah..
esok balik johor.
then balik pahang.
raya ke-3 dah ada dekat KL. :)

esok dah raya..
sedihnya tinggalkan puasa.
aku tak rasa apa puasa kali ini.
kejap sangat masa berlalu.
ade geng tak nak puasa 6 dengan aku.
chop. puasa 6 boleh combine ngan puasa ganti tau.
korang just niat puasa 6, niat puasa ganti.
then die akan dikira sebagai puasa 6 dan puasa ganti.
jadi korang akan save la 6 hari dekat situ.
ini just untuk bulan syawal sahaja ok.
diringankan sebab maybe byk open house dan sebagainya.
ni membe aku yang cakap. die blaja dekat skola pondok.

makanan paling special aku untuk puasa kali ini :-
      ~nasi ayam,
      ~nasi bujang,
      ~makan dengan member gym.
      ~mix gril, chicken chop.
      ~KFC.
      ~nasi berlauk.
tu je kot yang aku ingat. haha.

sahur macam biasa la. tiada menu special melainkan "lempeng"
dap wey. itu paling special yg aku penah rasa untuk sahur kali ini,

mood raya belum sampai lagi.
namun macam biasa la.
bapak aku bagi duit suh beli baju dan seluar raya.
aku beli dua kemeja.
boleh buat pegi kelas.
bijak disitu. so raya pakai kemeja.
then ade la satu t-shirt berkoler.
seluar tak beli sebab lepas raya aku nak beli sluar slack.

moga aku selamat semasa pergi dan pulang dari destinasi yang ditujui. amin.


disini saya ingin menyusun sepuluh jari meminta kemaafan.
mana lah tau ada terkasar bahasa dan terguris perasaan sesiapa.
harap segala kesalahanku dimaafkan.
halalkan juga makan dan minum ku ye. :)

akhir kata, selamat hari raya dan selamat hari merdeka.

Sunday, August 28, 2011

28th august 2011

Happy Birthday Sayang..! ^_^

maybe one day. 
insyaallah. :)

Saturday, August 27, 2011

esok

esok die last day dekat gym.
esok last day die senyum dekat aku.
sedeh pulak rasanya.
i will be miss you my friend. :)

Friday, August 26, 2011

wah.. jangan lebih-lebih tau.

mudah sangat untuk seorang lelaki meminta no fon perempuan.
tapi kenapa itu tidak terjadi kepada aku? hahaha..

mudah sangat untuk seorang lelaki itu mengajak perempuan untuk keluar.
tapi kenapa perkara sebergini jarang terlintas di fikiran ku? adeii..

kenapa orang yang dah ada gf / bf still nak menggatal flirt orang lain?
tak cukup ke dengan seorang dan setia terhadap seseorang itu?
kesian bf / gf kau oh. mesti dorang saket dan sedih kalau dapat tau kan.

dan jikalau perkara sebergitu terjadi kepada engkau?
adakah kau akan dapat menerimanya seperti apa yang telah kau lakukan?
hahaha. cukup-cukup la tu. tak baik buat macam tu.
dunia bukan selamanya akan kekal kan ^_^

Thursday, August 25, 2011

finally.

finally she text me and said that she miss me too :)
dear my sister fieqa.. thanks ^_^

Wednesday, August 24, 2011

merinduimu

aku rindu dekat adik aku fiqa.
tapi aku tatau mcm mane nak cakap dekat die.
sebab agak lama aku tak contact die.
mesti die cakap aku sombong punya.
tapi kalau aku tak cakap dekat dia.
macam mana dia nak tau aku rindu dia? :)
die bukan baca blog aku pun.
maybe one day kot.. ^_^


Tuesday, August 23, 2011

kenapa perlu hidup di takok lama?

engkau sudah tahu apa akibatnya,
engkau akan tahu apa kesudahannya.
tapi mengapa engkau masih berdiam diri?
tiada daya untuk anjakan paradikma?
jestru kau yang akan merana dikemudian hari nanti.

tolonglah keluar dari kepompong wahai kayrul.
sampai bila enkau perlu bersifat sebergini.

Friday, August 19, 2011

bila bulan mula mengecil kembali.

today. 19hb august 2011.
mood : gembira, senang hati.
disamping aku bertambah yakin akan nya,
aku juga tahu dia sangat bermakna buat ku.

i love you :)

Wednesday, August 17, 2011

"Wahai kaum muslimin, takutlah kamu sekalian pada zina sebab didalamnya ada 6 perkara (yang pasti ditetapi), 3 perkara di dunia dan 3 perkara di akhirat. Adapun 3 perkara di dunia adalah hilangnya kewibawaan wajah, pendeknya umur dan kekalnya kefakiran(miskin), sedangkan 3 perkara di akhirat adalah murka Allah yang Maha Barakah dan Maha Luhur, jeleknya hisaban dan siksa akhirat" (HR Baihaqi)

orang kata

kalau hentam tanda sayang. (kata nyonya tua)
ceh.. kalau macam itu, hari-hari mau kena hantam sahaja lah?
seronok la girlfriend amik kesempatan lepas geram hari-hari kan. :)
dengan alasan "pukul kan tanda sayang" tak adil oh mcm tu.


Tuesday, August 16, 2011

be strong.

aku tidak dapat bayangkan jika aku kehilangan seorang bapa.
cukup lah aku sudah kehilangan seorang mak yang aku cintai.
sungguh perit rasa hati. dah enam tahun aku tak rasa raya.  :(
be strong paesh.kaply. takziah atas pemergian bapa mu yang tersayamg.
aku paham perasaan kau. aku paham situasi kau.
kau anak sulung. kau kene ambil peranan untuk menggalas tanggungjawab.
kau ada lagi bebepa sem sahaja lagi. kau jangan berhenti belajar.
aku tau sekarang kau tak tahu macam mana nak sara keluarga engkau.
tapi aku yakin kau akan boleh mengatasi semua ini.
jangan sesekali engkau berhenti kolej. itu sahaja nasihat aku kepada engkau.

kalau lah situasi itu terjadi keatas diriku.....
"menangis sebelum aku dapat membayangkannya lagi" :'(

Monday, August 15, 2011

Antara golongan yang mendapat teduhan dari Arasy; Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah & Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata “Aku takut pada Allah” :)

Sunday, August 14, 2011

baru 14 haribulan beb.

baru 14hb beb.. belum 19hb.. belum 28hb lagi.
kalau dah 28hb boleh la kalau nak mengelabah pun kan. :)

Saturday, August 13, 2011

kalau kau takde resah aku. :)

engkau ada disaat aku memerlukan mu,
engkau ada ketika aku susah dan senang.
engkau menemaniku dan merelakan dirimu diperkotak katikkan oleh ku.
engkau ada disaat aku merindui seseorang.
engkau telah menemani tidurku setiap hari.
engkau lah bantal panjang busuk ku. :)

kenapa siput babi jalan lambat?

hati aku dah parah sebenarnya.
kesakitan lalu masih tidak sembuh sehingga ke hari ini.
walaupun aku cuba mengubati. aku cuba melupakan.
tapi aku masih tidak mampu untuk mengatasinya.
dek kerana "cinta", aku masih bertahan.
tak kesah la orang nak marah,
aku musnahkan perasaan aku,
hidup aku menjadi lintang pukang ke,
aku tak kesah. aku sanggup berkorban.
seperti orang sedang mengalami sesak nafas
itu yang aku rasakan setiap kali aku sakit.
walau macam mana aku sakit pun.
aku tetap sayang kan dia. ^_^
aku pun tatau kenapa aku sayang dia sangat2.
tapi yang pasti,
tiada apa yang dapat mengukur tahap sayang aku terhadapnya.
dan aku tidak dapat kira berapa kali aku dah jatuh cinta terhadapnya.
sebenanya aku jarang bergaduh pun.
hari-hari bahagia je. hahaha.
gadoh mintak pujuk banyak kali lah.
wahai cinta hati ku yang tersayang.
apa-apa pun yang terjadi.
aku akan tetap menyintaimu sehingga ke akhir hayat ku.
i love you so much lah. :*

Friday, August 12, 2011

dear bestfriend.

jangan la merajuk dengan aku.. tak baik oh. sebulan tu lama kot. 4 hari je dah la. haha

Thursday, August 11, 2011

derita merindu.

sedang leka txt, aku terlelap. tersedarnya aku dari terlelap. perasaan rinduku semakin membuak-buak dan malah menjadi tidak terkawal. dan aku pun memberitahunya akan perasaan rindu ku. tapi malangnya tidak seperti yang aku harapkan. perasaan ku tidak diendahkan. sangat sedih dan agak kecewa. takpe lah. mungkin bukan masanya untuk dia mendengar luahanku.. tak pernah aku rasa rindu yang teramat macam ni.. adeyhh.. chill man. kau kan kuat. :)

kawan

bila tengok orang lain ade bff, kawan rapat. macam seronok je.
mana peginya suma kawan-kawan aku? where are there?
haha.. berkawan itu senang. menjadi kawan pun senang.
tapi untuk mencari kawan semasa susah dan senang itu susah bukan.


bak kata penceramah malam bila tah.
pandai-pandai lah memilih kawan.
katanya mengikut perumpamaan..


"kalau kita kawan dengan orang yang wangi. sedikit sebanyak akan tempias bau wangi orang tu dekat kita."
"kalau kita kawan dengan orang yang busuk. maka busuk lah yang akan kita dapat."

hanya engkau yang ku sayang.

memang segala keputusan berada di tangan aku. tapi aku takkan membuat keputusan tanpa persetujuan kedua-dua belah pihak. aku akan kecewa jikalau aku putus cinta. tapi aku akan merelakan jika itu akan membuatkan engkau lebih bahagia.

Wednesday, August 10, 2011

kerna ku sayang kamu

ku ingin kau tahu, diriku disini menanti dirimu.. dey.. rindu oh. kau tak rindu aku ke?

Tuesday, August 9, 2011

cantiknya

cantiknya blog dia. kelabu gitu.. nak mcm tu jugak.. :(

dalam

dalam manis ada pahitnya.
dalam suka ada dukanya.
dalam benar ada dustanya.
dalam tawa ada tangisnya
dalam gembira ada sedihnya.
dalam jujur ada tipunya.
dalam diam ada rintihnya.
dalam senang ada susahnya.
dalam lengang ada sibuknya.
dalam ceria ada gaduhnya.
dalam buka ada tutupnya
dalam lantang ada simpannya.
dalam sihat ada sakitnya.
dalam rindu ada bencinya.
dalam sayang ada jengkelnya.
dalam sabar ada egonya.
dalam cinta ada dramanya.
...

dalam hati siapa yang tahu. :')
.
..
...
....
.....
......
.......
........sangat rindu. :'(

Monday, August 8, 2011

yeay..

seronok bila dengar dia nak balik KL.
tak la aku risau die sorang-sorang dekat sana lagi dah.
semoga perjalanannya selamat tanpa sebarang masalah.

^_^

love

ohh cinta.
tiada maksud untuk membuat engkau sakit.
tiada maksud untuk melihat engkau menderita.

untuk cinta, walaupun aku tersiksa.
walau aku terpaksa mengorbankan segalanya.
insyaallah. selagi jasadku bernyawa. aku sanggup tunggu.
hanya maut sahaja yang dapat memutuskan pertalian cinta.

kalau jodoh tak kemana kan. ^_^
i love you, :)

Saturday, August 6, 2011

hanya


Kasih aku ingin,
Menjadi bintang-bintang malam mu,
Temani kamu
Kasih aku ingin
Jadi separuh dari nafas mu
Dan jiwa mu

Dan aku serahkan, hatiku untuk mu
Dan aku relakan, kasihku untuk mu

Hanya ingin ada, dihatimu selalu
Hanya ingin aku, cinta mu yang Satu
Hanya ingin ada, disamping mu selalu,
Hanya ingin jadi, terbaik buat mu

^_^


Tuesday, August 2, 2011

untung

wahh.. lamenye tak update blog.
dah bersawang dah blog aku ni. haha.
seronok weyh.. baru abis exam.
puasa dah dua hari dah. lapaaa~

semalam bapak aku bukan main suh aku balik.
ingat die rindu aku lah kan. tapi bila aku dah balik..
respond die hanya sekadar. "dah balik.. okay."
adeh.. balik aku tak payah balik. apeda..

sampai di rumah, aku tatau ape aku nak buat.
bilik aku da cantik. baju aku dah basuh,
tp rumah aku malas la nak kemas sebab aku baru balik.
bila aku offer diri untuk tolong, sume cakap tak payah.
dah kenapa tiba-tiba tak bagi aku tolong dorang.
aku bukan bos beb, aku hanya anak bapak sahaja.

aku ni beruntung ke?
aku nak kerja bapak aku cakap tak payah.
aku nak buat ni buat tu die cakap tak payah.
adeyh.. macam mana ni. takkan aku nak dok saje je.
bosan kot. dah la duit tak dapat. kalau dapat lain la kan.
hurmm.. bapak oh bapak. adik-adik lain bapak bagi keje.
bagi wat pape yang dorang nak. tapi kenapa aku ni tak boleh.
adeyh.. nak buat macam mana kan..

selamat berpuasa.. :)

Thursday, July 14, 2011

adeii

aku tidak tahu apa yang terjadi.
ianya umpama kilat sedang menyabung.
tiba-tiba senyap begitu sahaja.
tp aku tetap menunggu.
perasaan menjadi semakin sedih.
dari sedih menjadi semakin risau.
apa sudah terjadi kepada dirinya?
kenapa dia mendiamkan diri bergitu sahaja.
dia tidak pernah berbuat demikian.
apa yang harus aku lakukan?
dia jauh di perantauan. :(

Tuesday, June 28, 2011

malas.

kalau ade. adelah.
kalau takda.. nak buat macam mana.

malas nak saket-saketkan hati.
nanti lambat laun saket hati jugak. haha..


sayang diri sendiri dahulu. baru boleh sayang orang lain. ^_^

Saturday, June 25, 2011

sunyi.
kosong.
sendiri,
menyepi.
tenggelam.
rindu.
sedih.
kecewa.
merintih.
perih.
luka.
terasa.
duka.
cemburu.
terkapai-kapai.


aku tatau apa yang sedang aku rasakan.
adakah ini jalan hidup ku.
atapun kesengsagaan bagiku?


aku tidak tahu sampai bila aku mampu bertahan. :(

Thursday, June 23, 2011

mula.

kelas dah mula.
tapi aku tak bersedia pun lagi.
mood malas masih banyak di dalam diri.


i loose my identity?
omg.. mcm mana boleh jadi macam ini.
chill man. i know you can handle it. ^_^

Tuesday, June 21, 2011

target

my next target is.
kuruskan perut. oh yeah.!
hahahaha.. 

will do it. harap ianya akan berjaya. ^_^

Thursday, June 16, 2011

pilu..

be strong kayrul.
cinta perlukan pengorbanan.

at least kau dah cuba yang terbaik kan.
suatu hari nanti engkau mungkin akan bahagia.
insyaallah. ^_^

p/s : tolong jangan jadi pondan. pompan tak suke.

Wednesday, June 15, 2011

hanya

setelah sekian lamanya memendam rasa.
aku hanya mampu menyatakan bahawa aku sangat rindu pada nya sahaja. 
namun tidak dapat ku luahkan rasa rindu itu kepada bentuk yang lebih jelas.

tidak mampu ku tahan perasaan seperti itu.
aku memerlukan mu di saat aku merinduimu.
namun demikian, aku hanta mampu merinduimu.

akan ku tahan selagi mampu.
akan ku simpan selagi terdaya.
akan ku pendam selagi aku sanggup.

hanya kau ku rindu selalu.
i miss you so much. :(

Thursday, June 9, 2011

this is all about my bff.

emm.. maybe die tengah sedey sekarang ni.
feel lonely, laptop kene curi, rumah kene pecah masuk.

kesian dekat dia. 
tapi nak buat macam mana kan. dah xde rezeki.
chill ea kawan.. nanti da kaya beli laptop baru tau. ^_^

hope kau akan berusaha dan kuat menempuh segala musibah atau halangan yang terjadi keatas diri kau.

aku tau ko kuat. walaupun kau tak kuat.
tapi kau mesti tunjuk dekat semua orang yang kau boleh jadi kuat sama macam orang lain.

just call me when you need me ok.
kalau aku xde kedit aku x reply. haha.. :P 


Tuesday, June 7, 2011

regret

what i'm supposed to do.
i'm super stress..! damn it. 

"sesal-sesal dahulu.. menyesal kemudian tidak berguna"

hidup mesti diteruskan. i will be fine ;)

Monday, June 6, 2011

jangan.

baik orang sebesar gajah pun susah nak nampak.
tapi jahat orang.. sebesar kuman pun da boleh nampak kn.

jangan terus menyalahkan, menunding jari, mengutuk, memaki, mencaci, memulau dan membuang jenis insan yang sebergini. 

bukan kehendaknya untuk diperlakukan sebergitu.
bukan niatnya untuk diperlakukan sebergitu.

daripada terus menghentam lebih baik lah tunjuk insan itu ke jalan yang betul kan.?

tak salah untuk kita memperbetulkan situasi atau keadaannya.
tapi mestilah dengan cara yang betul.
kalau men sound2 je. ade orang nak dengar? 
takde kan.. so, think*

walaupun kita melihat seolah olah mak bapak dia tak geti jaga anak, biarkan anak bersosial, berpakaian tidak sopan. tetapi itu sume diajar oleh mak bapak ke? tak kan.. dorang blaja sendiri kan? so..tak perlu dipersalahkan mak bapak kerana tiada mak bapak orang di luar sana tidak memberikan yang terbaik untuk anak mereka dan mahukan yang terbaik untuk anak mereka. 

salah diri sendiri.. itu lah jawapannya. kalau mak bapak kita ajar sekalipun. tetapi kita ni tau nak pikir mana yang baik dan mana yang buruk. kita tidak akan melakukan perkara yang buruk itu kan? tapi biasalah remaja. ingin melakukan sesuatu yang baru. tidak puas dengan apa yang ada. lagi-lagi zaman urban macam sekarang kan. memang sume nak try la. haa. dari situ kita boleh tahu yang sebenarnya faktor yang mendorong remaja ke arah yang kurang sihat itu bergantung kepada diri sendiri disamping pelawaan rakan dan setan. 

mungkin insan itu telah terjebak ke jalan tersebut. bolehkah kita untuk menghukum atau melabel golongan tersebut hanya kerana kesalahan di zaman silam mereka? pintu taubat sentiasa terbuka sehingga hari kiamat bukan? jika terdetik untuk insan itu berubah? berapa ramai golongan insan yang sanggup membantu? dan berapa ramai golongn insan yang menunding jari? haa. macam mane la orang tu nak berubah jika tidak dibantu dan diberikan sokongan moral. 

jangan terus menyiksa insan itu dengan tomahan dan cacian. sebetulnya bimbing mereka ke jalan yang betul. tak susah untuk menasihati dari terus menyumbang insan tersebut ke arah yang tak elok kan.. 

semua orang layak diberi peluang kedua. ^_^

moment

i miss that moment.
saat engkau melayan ku, menemani ku, menggembirakan ku..
itu adalah antara detik paling bahagia di dalam hidup ku.

aku rindu gelak tawamu, manja mu, lawak mu.
namun aku tidak dapat memuaskan perasaan rindu ku terhadap mu.
malah bertambah dan semakin membuak. tapi malangnya aku hanya mampu mengatakan bahawa aku merinduimu. ;(

hari demi hari aku menunggu perlawaan mu..
berharap akan kedatanganmu. melihatmu dengan mata kasar.

jika aku diberi peluang untuk meluahkan perasaan rindu ku ini terhadapmu....

p/s : miss you so much my dear. 


Sunday, June 5, 2011

sicret.

setiap insan mempunyai perasaan dan luahan hati.
adakah segalanya perlu dikongsi atau diceritakan?

sesungguhnya aku baru mempersetujuinya.
tidak semua masalah kita patut luahkan atau diceritakan.

bercakap pasal hati...
boleh ke hati menjadi rosak jika terlampau banyak sangat yang dipendamkannya? mungkin tidak.

saket hati? hal ini sering terjadi. ^_^

"hati ku menangis dengan seribu pertanyaan.. mengapa oh mengapa.."
hati pun boleh nanges kan [tetibe]

eh.. bukan kah berkongsi dekat blog ni pun salah satu jenis perkongsian ke? haha. okay. just keep inside. bye.

Thursday, June 2, 2011

ho ho holiday [part 2]

tatau nak post entry pasal ape sebenanya.
lets me show you some view in langkawi island.
ini adalah tempat menarik yang saya kunjungi sahaja ^_^


dataran helang.


pantai cenang. ;)

cable car.



pulau dayang bunting.

tasik dayang bunting




bagi burung helang makan.

my interest view.
 






Tuesday, May 31, 2011

its hurt..

Naega jun sinbareul singo keunyeowa gireul geolgo
Amureohji anhge keunyeowa kiss hago
Naega jun hyangsu ppurigo keunyeoreul pume ango
Nawa haetdeon keu yaksuk ddo dasi hagetjyo

Urin imi neujeotnabwayo
Uri sarang kketnan geongayo
Amu marirado jom naege haejwoyo oh oh oh
Uri jeongmal saranghaetjanha
Dwi dolrilsun eoptneun geongayo
Oneul bam na manhi appayo
Pyeonhaetni ne mamsoge
Ije nan deo isang eoptneun geoni
Nan neol neol saenggakhamyeon

Neomu apa apa apa

Amugeotdo anirandeut
Nae neunmul barabogo
Taeyeonhage mareul ddo ieogago

Aniran mal mothagetdago
Keu eoddeon miryeondo huhoedo jeonyeo eoptdago
Janinhage marhaetjyo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/0-9/2ne1/it_hurts.html ]
Urin imi neujeun geogayo
Uri sarang kkeutnan geongayo
Geojitmarirado jom anirago haejwoyo
Ijen deo jarhal su itneunde
Dasi mannal suneun eoptjiman

Oneul bam na manhi apayo

Pyeonhaetni ne mamsoge
Ije nan deo isang eoptneun geoni
Nan neol neol saenggakhamyeon
Neomu appa appa appa

Deo isang yejeonui nega aniya

Naega saranghan neowa jigeume nega neomudo dalrasseo

Keujeo meonghani
Meoleojineun neol barabogoman seoseo eoreosseo
No way, I can't recognize
You're not mine anymore

Pyeonhaeya haetni? doraol sun eoptni?
Kkok pyeonhaeya haetni? dorawajul sun eoptni?
Pyeonhaeya haetni?doraol sun eoptni?
Wae pyeonhaeya hani? gyesok saranghal sun eopni?

Oh, kkeuchin geoni ne mamsoge
Ije nan deo isang eoptneun geoni
Nan neol neol saenggakhamyeon
Neomu appa appa appa
Appa appa
Apa apa.. ;)

korea pun boleh (^_^)

Monday, May 30, 2011

ho ho holiday..

oh pulau langkawi.. here i come. :)

pantai cenang, cable car, pulau dayang bunting, pulau beras basah, bagi helang makan, swimming  pool, makan sedap, chocolate2 yg banyak.
malas nak cakap banyak. ianya sangat seronok.











Friday, May 27, 2011

dilemma.

adakah apa yang aku buat ni betul?
adakah aku sering mendesak?

aku tidak tahu apa yang harus aku lakukan.
GOD.. berilah aku petunjuk mu.. :(

mayb ianya memerlukan waktu.
aku akan memberikannya waktu.


Tuesday, May 24, 2011

pretending

i'm happy..!! it's cool man. ^_^

simpan buku lama, buka buku baru.


"mencintaimu sampai mati by utopia"

Monday, May 23, 2011

merasakan..

setiap kali aku bukakan mata, aku mesti teringat akan mu.
kenapa aku patut merasakan semua perasaan ini.?
aku tak tahan., ini sangat perit dan memedihkan.

kini aku mengalami kehilangan.
aku kehilangan insan yang aku sayangi sekali lagi.

i'm too stupid when talk about love.
my eye will be blind, easy to fragile, and don't know what is love.

my friend said,
true love does not make sense anymore.
now, everything is all about the money.
money can give a happiness, but they can't buy a happiness.
is it true.. i think so. hahaha.. 

ala.. sekarang ini semuanya sudah berakhir.
kau tahan, kau simpan je perasaan kau tu sorang-sorang ok.
jangan nak libatkan orang lain dah.. cukup la tu.

aku tak salahkan sesiapa pun dan aku tidak minta untuk dipersalahkan.
mungkin ada hikmah di sebalik kejadian kan. 

ini adalah keputusan yang sangat drastik.
seronok bercinta dengan anda.. cool gitu. ;)


sekian terima kasih. ^_^



Thursday, May 19, 2011

ini hari..

kenapa dengan ini hari?

apa yang telah terjadi?
apakah ini?

biarlah rahsia :)

thanks.. ^_^
i love you syg :*

Wednesday, May 18, 2011

awak..

saya nak awak tahu.
awak adalah insan yang paling saya sayang tau.
"tanpa mu ku rasa suramnya.. tanpa cinta" ^_^



aku tak dapat menahan kesedihan.
tidak dapat memaksa diriku untuk berhenti menangis.
kini aku hanya mampu berserah.


aku tak rasa aku bodoh kerana mencintaimu.
malah aku beruntung kerana telah merasakan cinta mu.



terima kasih untuk segalanya.
i love you syg. :*

Monday, May 16, 2011

keranamu guru.

jika tidak kerana mu.
aku tidak boleh sampai ke menara gading.

jika bukan disebabkan oleh rotan mu.
aku tidak akan berubah dan mencapai kejayaan.

jika bukan sebab keperhatinanmu.
aku tidak akan dapat mengikut jejak langkahmu.

engkau tidak pernah merungut atau meminta balasan diatas apa yang telah engkau ajarkan kepadaku.

engkau sabar melayan kerenahku semasa di sekolah dulu.

engkau sanggup bertungkus lumus membantu aku sehingga aku paham akan subjek mata pelajaranmu.

dulu aku mencacimu, tidak menghormati mu, apakan lagi megindahkan mu.
kini aku sedar. tanpa mu guru.. tiadalah aku di sini.. mengejar cita-cita ku.

terima kasih wahai guru-guru ku.
jasamu amat ku hargai dan akan ku kenang sehingga ke akih hayat ku.

mungkin aku terlupa nama segelintir guruku.
tapi kenangan bersama mu tidak mungkin akan ku lupakan.

"selamat hari guru..!"

Saturday, May 7, 2011

untung lah.. :)

wahai ibu ku......

banyak pengorbanan mu terhadapku.
aku bersyukur di saat engkau sanggup melahirkan ku.
susah payah engkau menjaga ku sejak kecil.
melayan kerenahku sehingga kehabisan nyawa mu.

untunglah kepada mereka yang masih mempunyai ibu kan.
masih diberi kasih sayang. dimanja dan boleh mengadu. ^_^



aku cemburu melihat mereka yang masih mempunyai ibu.
sedangkan aku terkapai-kapai dahagakan kasih sayang seorang ibu.

mungkin ada hikmah di sebalik kejadian kan.
semasa kehidupanmu. aku sering melawan dan menghindari nasihatmu.
itulah balasan kepadaku kerana tidak menghargaimu wahai ibuku.

andai engkau masih di didepanku lagi.......

terima kasih kerana tidak penat memberikan kasih sayang kepadaku.
terima kasih kerana telah membesarkan ku.

tidak akan ku lupa janji ku menjadi seorang yang berguna.
untuk menjada adik-adik dan tidak memecahkannya.

aku sangat merinduimu wahai ibu ku.
selamat hari ibu khas ku ucapkan buat mu. ;') 

Wednesday, May 4, 2011

kini

kini aku merasa sangat merinduinya.
tidak tahu bagaimana untuk ku luahkan.
hanya mampu menyimpannya sedikit demi sedikit.
tapi sampai bila mampu ku memendamnya. T_T


aku tahu.. aku tidak mungkin dapat melihatnya.
tetapi akan ku simpan segala memori ini selamanya.

setiap hari telah ku tenung dan menatap gambarnya.
dengan harapan dia akan tahu bahawa aku merindukannya.


jika aku diberi satu permintaan yang sudah pasti akan ditunaikan permintaan itu.. akan ku minta ......................... ^_^


"i miss you." :')

Sunday, May 1, 2011

hari..

hanya tinggal 18hari lagi..?

wahh.. macam tak percaya je kan.
18 hari je lagi weyh. ^_^

is it can be reality or it can be our great history?
sama-sama lah kita tunggu okay :)

setelah sekian lama kita bersama.
saya harap kita akan tetap bersama.


mungkin tarikh tersebut akan mendatangkan impak kepada kita,
mungkin juga ianya hanyalah sekadar tarikh semata-mata.

"percaya oh sayangku.. hanya dikau ku cinta.. tak pernah aku berubah hati.. semakin hari.. semakin hangatnya cinta.. semakin bersinar di hati.."

jika aku berbicara dihadapan bulan untuk menyatakan hasrat ku..
adakah engkau akan mendengar dan membalasnya kepadaku?


jika cintaku hanya sekadar bertepuk sebelah tangan..
adakah engkau akan datang kepadaku dan menepuk kembali tangan ku?

p/s: aku menunggu jawapan darimu.. ^_^

Saturday, April 30, 2011

go with the flow?

mungkin aku yang syok sendiri.
tapi die macam biasa je.

mungkin aku nampak macam terhegeh-hegeh.
tapi respond dia biasa je.

"go with the flow."
aku kurang pasti dengan perkataan ini. hahaha.

mungkin aku ni paranoid je atau aku ni syok sendiri.
emm.. takpelah. aku terima segala ketentuan ilahi. ^__^

Wednesday, April 27, 2011

tersirat

aku tahu.. lebih banyak tersirat dari yang tersurat.
namun segalanya tampak seperti biasa kan, :)

aku tahu ada maksud disebaliknya,
ada juga benda yang disembunyikannya.
namun segalanya tidak akan dapat dirahsiakan selamanya.
mungkin satu hari nanti akan terbongkar juga.

mengapa perkara sebergitu timbul sedangkan kita tahu bahawa ianya akan menyakitkan hati pihak lain?

oleh kerana ingin menjaga hati..
sayang akan perhubungan yang lama terbina?
adakah dengan cara itu dapat memuaskan hati dua belah pihak?

tidak adil untuk sebuah institusi perhubungan itu jika seorang daripadanya merahsiakan atau menyembunyikan sesuatu kepada pasangannya. mungkin kerahsiaan itu dapat disembunyikan selama-lamanya, tetapi adakah ini jalan penyelesaiannya? mungkin kita tidak mengetahuinya, tetapi ada yang mengetahuinya. 

jika anda pula terkena daripada pasangan anda?
apakah yang anda rasa? think*

ingatlah wahai kawan-kawan, setiap perbuatan itu, ada pembalasannya. 


Monday, April 25, 2011

ngeh..

korang penah denga pasal 1 web ni "iluvislam" tak?


pada pendapat aku lah. web ini sangat bagus untuk semua golongan tak kira muda atau tua, ia juga sesuai untuk golongan remaja kita kerana segala input yang diberikan kena dengan jiwa remaja seperti kita ini. penyampaian dakwa secara systematik hanya dengan menggunakan laman sesawang. ianya lebih meringkaskan disamping menjimatkan masa serta boleh digunakan tak kira di mana jua kan. banyak info-info yang kita akan dapat melalui laman sesawang ini, bukan sahaja ilmu yang berkenaan dengan agama, tetapi pelbagai lagi. antaranya isu keluarga, pelajaran, kesedaran dan macam-macam lagi, kelebihan laman sesawang ini. disamping kita dapat bertanyakan soalan, kita juga akan dapat berkongsi artikal-artikal kita, ianya sangat bagus kerana selain membaca atau mendapatkan ilmu, kita juga dapat berkongsi pendapat dan ilmu kita, tidak salah untuk golongan muda macam kita ni untuk mentelaah web tersebut kerana kita tidak akan rugi jika singgah ke web tersebut,  


korang nak tengok pengasas dia tak?
inilah pengasasnya, Imran koyube.

Saturday, April 23, 2011

oh man.,

is it my willingness or it's forced?


i'm happy or just pretending?
saya kuat cemburu, saya kuat merajok, saya kuat terasa, saya mengada-ngada dan~ bla..bla..bla.. ^_^


whatever happened;

Friday, April 22, 2011

done


Research Method done.
Business Communication done.
Special Children done.
Cognitive Sciences, Psychology & Other Related Sciences in Education done.

Communication and Ethics in Counselling in progress.! 
come one bebeh.. just another two more bebeh..
work hard. kalau tak abis belajar macam mana nak kawen kan. ^_^


saya sangat beruntung mendapat seseorang yang sangat memahami,
tolong kejutkan.. teman buat assignment, prihatin lagi tu..
wahh.. alangkah indahnya dunia bila kita semua melangkah ke depan.
hahaha.. nak pergi mana der.. nyanyi lagu "waiting for the moon" je sudah :P


p/s : thanks to ira and hamzah sebab dah banyak tolong buatkan assignment, ni last buat assignment same-same kan lepas ni dah tak dapat buat sama-sama da. finally our assignment done.! oh yeahh..  


gud luck korang J