Monday, May 31, 2010

aku bangga!

       Hari pertama di kolej selepas cuti sem.. aku da sem 4 la pulak.. wee.. da jd senior da ni! haha. to dak2 sem 1. jgn kerek2 ngan aku. watch out guys.. caik pasal ngan aku, aku sepak je nnti.. to awek2 sem 1. walaupun anda cantik. but im not available lg la.. sy sudah ada cik L tesayang. ;) <3 [cinta hati] <3 walaupun sy seolah2 baik ngan anda. cantik camne pn sy x pandang da. tgk je boley la. :P aku mmg sangat sombong dengan org. kalau korg x tegur aku dlu.. mmg harapan la aku nk tegur korg. mmg dr kecik camtu. sory kalo de sesape yg terasa. if da tegur, jgn risau. anda tidak akan menyesal kerana berkawan dengan sy. cewah.. ayat poyo da kuar. :P  aku bangga oh time kt kolej td,, sangat bangga. hahaha.. sume pandang la pulak.. x sangka sampai camtu skali,., igt xde ape la sangat kn. jln sni org tgk. jln sana org tgk.. gara2 memakai jersey chelsea terbaruku la 2. woah.. cam artis la pulak :P jalan sambil makan choki2.. kne paw la pulak.. to zuzu, esok sy nk 3 choki2 + td pnye skali. kalo x bg esok. + lg 1 ok. haha. nk g daftar subject. tp ramai nk mampus la pulak. adeyh. esok2 la daftar. da la pnye semangat nk masok klas td. yela kn. azam baru.. masok klas first. tp ble da sampai atas je tgk xde laki. x jadi terus nk masok. haha.. tggu jela dorg kuar pastu tnye blaja ape td.. mmg tiap2 sem camtu. ckp je nk masok klas first. tp ble da sampai depan pntu. x jd masok. turun blk.. ape nk jd la kn. hish. :D

Sunday, May 30, 2010

sy sangat teruja.

woahh.. sy sangat teruja. itu sahaja yg dapat diungkapkan bila 1 time memakai jersey yg sy tggu2 selama ini. jersey terbaru keluaran chelsea la pulak. sape da pakai? sy rasa x sampai malaysia lg kot sbb kt london pn br 3 hari dikeluarkan. seronok gle ni.. x saba nk tayang kt fan2 MU yg looser ni. haha. esok pasti sy akan memakainya di kolej. x kesah la org nk ckp aku belagak ke. jnji aku happy. korg ade ke? hahahaha.. 

jersey terbaru keluaran chelsea. ;)


MAY-2010 TIME TABLE


NAME
:
KHAIRUL ANUAR BIN ROSLI
MATRIC NO
:
KJC0950318
IC NO
:
891106145657
PROGRAM
:
Bachelor of Education (Hons)
SEMESTER
:
May-2010

FACE TO FACE (FTF) SCHEDULE

No
Day
Time
Course Code - Name
Section
Venue
1
Monday  
02:30 PM -05:30 PM
PGB2004- Pedagogy in Education
2
TR21, B-1-4, Block B, Kelana Jaya
 
Wednesday  
11:30 AM -02:30 PM
PGB2004- Pedagogy in Education
2
TR07, B-3-2, Block B, Kelana Jaya
2
Tuesday  
02:30 PM -05:30 PM
PIB3004-Innovations, Creativity & Talents
2
TR22, C-2, Block C, Kelana Jaya
 
Wednesday  
02:30 PM -05:30 PM
PIB3004-Innovations, Creativity & Talents
2
TR22, C-2, Block C, Kelana Jaya


ohh. sy sangat gembira kerana kelas sy hanya pada hari isnin, selasa, dan rabu sahaja.
selebihnya sy cuti.. woat2.. cuti 4 ari mau wat ape ea? dok umah ke keje? byk masa terluang ni. :D

pagi yg ceria :)

morning sume. sangat la morning kn. haha. bgn2 je dad trus mara. 'ko nk jd ape bgn lambat2 ni? kalau ko trus camni. mmg ko xkn berjaya la. subuh kemana, ape sume kemana. camne nk jd contoh kt adk2.. adk yg bgn dlu dr abg.' hah.. itulah lafaz2 suci yg telah ditabur kepadaku. haha.. sungguh seronok mendengar kata-kata itu.. im sory dad. x sengaja oh.. die ckp bkn die nk mara sangat. tp die da x tahan denga mulot org mengata anak die. da tgh ari kain x sidai. pntu x bukak.. the point is, knape org2 perlu sebok hal keluarga aku? kenapa dowg selalu pertikai ape yg aku wat? aku kacau dorg sume ke? x paham aku.. lg 1 pasal aku slalu kuar mlm.. eh.. bontot dorg panas ke tgk aku kuar mlm? aku x kacau sape2 pn kn? bkn aku x gtau bpk aku. aku gtau la.. kuar pn kol bpe.. kol 11. time org da tdo or relex kt umah. aku xde memekak kt luar pn.. bkn aku start motor or kereta. menganggu jiran2 keliling ni. aku jalan kaki je kot. sampai luar guard membe aku datang amik. salah ke aku kuar? aku bkn merompak, samun, gengste ape sume 2. just lepak mnum2. eh,, kwn. aku lepak2 pn. aku tgh amik digree tau skrg ni. bkn dikira sampah masyarakat kn? anak2 korg amik digree ke? bkn nk belagak. tp aku panas lame da ngan org2 yg mengata aku ni. tgk dlu anak korg. ni kutuk anak org. anak sndiri pn same. x gune beb, x pepasal bpk aku mara aku sbb aku kuar mlm.. hah.. x paham la ngan masyarakat yg sangat prihatin skrg ni. buruk sume nmpk. cepat je tau. ble aku wat mende baik. xde sorg pn tgk kn. haha.. mntk maap yg kepada sesiapa yg terasa :)

Saturday, May 29, 2010

sudah pulang?

wahh.. bapak dan adk ku yg last itu sudah balik.. aritu dorg sume g pahang. ade ape tah,, ni br blk. tersedar yg adk kecik 2 br blk. aku terus melulu dan baring sebelah die. peluk die. yea. dapat pn peluk. hehe.. ohh. dad msk la. lame die x masak. kne mkn ni. bkn sng die nk masak. hehe. telur die special kot. telur goreng. tp rangup cam keropok. sedap oh.. thanks dad masak. ;) 

adeyh.. actualy nk g kaco membe aku kt old town td. die br keje stu. so. nk datang la makan kt stu. suh die oder. nk suh die terangkan ape yg special ttg old town 2. melepas pulak sbb aku tetidur td. mungkin die sudah pulang. haha. biar la. esok masih sempat lg kot. :D 

isnin ni kembali bersekolah bak kata anasz seorang kwn ku itu.. die x ckp start  class tp start skola sbb dlu aku skola terlebih, sampai form6. ni amik education pulak. sbb 2 kot die suke ckp camtu. xpela.. nk wat camne kn.. sekolah jugak 2. sy suka pergi sekolah. dapat jmp kwn2. lepak2. g beli buble t' hehe.. bkn beli sangat pn kn. hahaha.

oh.. new layout.!

wah.. cantiknye layout br aku. :D

suke2.. hehe.. thanks 2 [me] haha..

kepada sesiapa yg berkenaan. jgn jeles tau. :P

sampai menutup mata ;)

oh result.

aku rase aku da perform yg terbaik da masa wat exam.. 

aku rase aku da study da [last minutes]

assignment sume anta, markah pn terbaik kot.

carry mark sume 35 and above.
tp aku masih pelik. kenapa? kenapa? dan kenapa?

ape lg slek nye ni? aku pn x paham,,

knape la result aku masih x memuaskan?

am I'm doing anything wrong or lecture yg saje bg aku markah camtu kt aku?
adeyh.. penat memikirkannya.. next sem berusaha lg ye kayrul. 

dont give up.. masih byk lg sem kn. so teruskan usaha ok :)

youth festival

my comment. x bes sangat la festival 2. mmg la meriah, ramai org. tp prog die x bes la.. cam berterabur. mcm2 jenis org ade td. kerenah masing2 yg berbeza lg. kelakar dan meluat sume ade, :))


tp yg paling bes. tgk org men futsal sambil gelak2 kn org. pastu ade red carpet. jalan la kehulu dan kehilir untuk mencari publicity. mmg ramai yg pandang, tp aku wat bodo je. g mam la ngan dowg kn. haha..

knape org skrg jalan bwk guitar ea? ade yg siap bwk kusi lg. nk ckp ade buskin. xde pn.. tp pelik. ramai gle kot yg camtu.. dowg nk menunjuk ke or 2 trend skrg? 'jalan sambil pegang guitar?' haha.. tp xpe. dorg pnye pasal la kn. bkn sshkn aku pn..


da la td masok2 je ade photo shoot. time 2 tepat aku lalu pulak.. dowg panggil suh bergambar. katanya mau diletakkan di dinding2 tmpt carnival. ape lg.. memcapap la sekejap. suka ati la org nk ckp ape. jnji aku glamor. :)) poyo betol mamat ni kn. haha.. 


akhir kata,. prog 2 ade lg 2 hari. tp aku xnk g da. ticket pn da buang da. haha

Wednesday, May 26, 2010

oh adk beradik ku

ble ade keje yg perlu dibuat tok 1 hari. 
huh,, aku lega kerana masing2 ade part tersendiri dan bidang kuasa masing2.
kalo rumah bersepah. ade je org yg kemas. 
ble sampah da penuh ade je org buang.
ble air tok mnum da xde, ade je org masak.
ble baju x dibasuh. ada je org yg basuh dan jemur.
ble g shopping. masing2 tau tugas masing2. :) 
sy sungguh bertuah mempunyai adk sebergini. 

tp yg paling sy x suka tentang adk2 sy ni.
dorg agak pentingkan diri oh.
mkn sorg. mne igt org belakang. 
kekadang aku yg masak. ehh. mmg slalu aku yg masak pn.
tp aku jarang mkn on da spot. ble aku nk makan je. 
mne sume lauk? sume senyap. menandakan lauk da abs. 
thanks sume adk2 ku yg sangat prihatin. haha
paling bes kalo barang ilg or tgh caik barang,
tnye la sape2 pn., mmg sume wat bodo. 
wat pekak. cam aku ckp ngan spender je. 
tp ble barang dorg ilg. bising cam air tengah mendidih kt cerek. 
itu la kisah suka dan duka bersama adk2. tp ape pn. sy syg adk sy!! :) 

setelah sekian lama.

woah.. lama da x men gym..

td men saket terus bdn2 ni. adeyh...

tp xpe. membesar dan menegangkan kembali ape saje yg telah kecut ni :P

mst korg gelak kn aku ckp aku men gym..

men pn bkn tok buat bdn cam malek noor 2.

just nk maintain pe yg da ade n tegangkan otot je.

almaklumlah.. aku ni malas nk bersukan. kudrat da lembik :P

gym ni jela yg wat aku berpeluh dan kelihatan sehat. :) 

akhir kata. bersukan tok kesihatan anda semua :) 

Monday, May 24, 2010

oh kompang

mulanya saja2 tgk dak2 ni men kompang. 
adeyh.. terabur la pulak..
tetibe di invite tok join skali.
da ckp da x reti. tp men kompang tok skola dlu. :P 
aku pn wat2 la x geti men..
makin wat x reti mkn la aku cam mls nk men.
hah.. tnjuk la bakat sikit.
"wow.. pale gle ko men.." kata dak2 2 kt aku.
haha.. klaka pulak ble dorg trus suh aja dorg men.
aku pn ape lg. aja la.. last2 trus lead dorg tok kompang.
nama aku pn da tertulis kt blkg kompang 2. haha..
bln 6 ni ade function. arak YB kot. 
so. keep in up ok. going to practice ;) 

Sunday, May 23, 2010

upcara ahad ;)

wah.. sungguh ramai aktiviti aku pd hari ini..
semakin bz la pulak kn. ;) 
bermula dengan tdo pd pkul 6.
knapa saya tdo lambat? gayot la 2 kn.? haha.. 
bgn2 je terus buat keje seperti hari ahad yg sebelum ini...

9.am~[sarapan pagi]
-nasi lemak [febret food!]

10.am~[santai2]
-gurau dengan adk yg kecik.
-baca surat khabar.
-tgk tb.

12.pm~[masak]
-resepi arini ikn goreng,sayur kacang, telur dadar.

1.30.pm~ [kemas bilik]
-abs semua barang x guna telah dibuang.
-basuh kipas dan peralatan yg dah berabuk.
-basuh segala alas katil, alas bantal, dan selimut.
-mengemas rak buku dan almari pakaian.

6.pm~[aktiviti rukun tetangga]
mengajar bermain kompang dan bermain sekali ;)

8.pm~[tesco ampang]
-membeli barangan dapur dan barangan keperluan harian.
-penuh 1 troli. [sume ade]
-total RM318.55 [tatau beli ape.haha]

10.30pm~[dinner time]
-kfc taman conoouth.
-4 ketul ayam, large cheezy, nugget.
-sangat kenyang.

11.25pm[acara penutup]
-blog di update n di post. :)

Saturday, May 22, 2010

terbaik beb.!

ceritanya berbunyi bergini. di suatu petang yg indah dan suam2 panas. sy, dan dua org kwn iaitu bush dan wari telah hadir ke satu majlis kenduri kahwin adk ayh wan G di ampang. majlis agak meriah sbb aku dok tmpt VIP. kne  layan baik pnye, lepas mkn lepak la ngan ayah2.. agaknya dorg pn jeles kot tgk kami bertiga. haha. wah. taksub la pulak :P tp xpela. skali skala je kn. dowg pn wndu aku rupanya. hehe.. lepas sembang2 sume kami pun balik la ke rumah.. wah.. bab ni paling bes ni.. elok je lepas baya tol rm1 kt tol grand saga 2. kete aku mula rasa cam x sedap. alamak, kami lupa isi mnyak! hahahaha.. seb bek la jln trun bukit. jd free kn gear tp malangnya x sampai pn kt stesyen mnyak.. ape lg. jalan la kaki beli mnyak. adeyh. botol pulak xde. aku caik la kt tong sampah. ah sudah.. sume tgk aku len mcm da, igt aku ape la 2 kn.. ahh, x kesah la sume 2. jnji aku dapat botol dan isi mnyak.. hahaha.. sungguh kelakar pengalaman td. da lama sebenanya x men tolak2 kete ni. x men lari2 caik pam mnyak ni. haha. bongok pnye bush.. da tau mnyk xde lg ckp sempat2. kn da x sempat. padan muka kn. :D hope xde da la kes2 camni lg. letih oh men tolak2 kete. haha.

thanks beb. ;)

sy seronok berkawan dengan anda sume. 

tiap kali sy ade prob mesti ramai yg support sy.

ble sy sedih je mst ade yg cool kn sy.

sy sangat bertuah dapat mengenali anda sume. 

anda sangat setia di samping sy disaat sy senang dan susah.

bila ketika sy memerlukan anda dan ketika sy kesepian. 

anda datang memberikan khidmat dan pertolongan yg terbaik kepada sy.

sy bersyukur sangat mempunyai anda semua sebagai penghias dan penyeri hidup sy.

thanks my lovely lya, BFF yg sangat best, adk2 yg memahami dan kwn2 yg sangat baik terhadap sy.

tanpa anda semua, sy tidak rasa yg saya boleh merasa bahagia sebegini. :)

thanks you all. Syg korg sume! :D

Friday, May 21, 2010

bilakah?

bilakah agaknya saya dapat berjumpa dengan pemaisuri pujaan hati saya itu kn..

camne la agaknya reaksi dan perasaan sy bila pertama kali bertentang mata dengannya kn?

tp yang pasti, sy tidak sabar untuk mengadaptasikan detik2 itu wahai puteri idaman ku. ;) 

P/s : sy sayang awak sangat-sangat wahai cik L! :D
 [lari nyorok bwh bantal :P]

Thursday, May 20, 2010

awak! sy syg awk! ;D

makin hari makin syg awk!

makin hari makin rindu ky awk!
 
makin hari makin bahagia bersama awk!

terasa cam sy je org yg paling happy dalam dunia ni ble sy bersama dengan awk!

ohh syg ku cik L.. sy syg awk ketat2 oh!

Wednesday, May 19, 2010

bila terasa rindu ;)

click here 4 hear : http://www.youtube.com/watch?v=2sCzaKEyFMg


Apa agaknya khabarmu di sana
Di sini ku sedang sedang di belenggu rindu
Beginikah rasa siksa perpisahan
Sungguh anihnya hidup berasingan

Hati terasa bagai tertinggal di situ
Meskipun ku udah jauh beribu batu
Sesaat seperti setahun lamanya
Semasa kau tiada apa yang terdaya

Bila terasa rindu ku sebut nama mu
Dengan harapan kau kan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajah mu
Dalam angan dan barulah ku terasa bagai di sembuh

Oh jauh sekali hidup di sini berbeza
Beribu kali lagi ku selesa di sana
Tak sabar menanti detik kepulangan
Namun hingga itu apa yang termampu

Bila terasa rindu ku sebut nama mu
Dengan harapan kau kan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajah mu
Dalam angan dan barulah ku terasa bagai di sembuh

Terlintas difikiran Untuk meminggirkan
Saja semua pencarian di sini
Tetapi ini sebahagian dari pengorbanan
Bekalan andainya hari sukar mencabar

Bila terasa rindu ku sebut nama mu
Dengan harapan kau kan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajah mu
Dalam angan dan barulah ku terasa bagai di sembuh

miss u syg! :-*

to my illya ervina [cik L] ;)


oh my princess!
sweetheart!
my aplg eahaha.
watever la pape. 
just nk ckp..

syg awk wahai cik L! :P 

kisah lamaranku ;)

lamaran seorang pemuda botak terhadap si gadis comel ;P 

sudi kah anda menjadi permaisuri di hati ku wahai cik L?

Tuesday, May 18, 2010

the end of my bff story ;)

emm.. dapat jugak bce private blog die. 

tatau nk ckp ape da.

mayb ini jalan terbaik.

simpan dalam hati. hehe ;P

aku xnk ending die camni tau.

"dimana ada kemahuan, di situ ada highway"

thanks 4 everything ea. ;)

terasa sedeh beb.. :(

tengah lepak2 mnum nescafe ngan makan roti, tetibe bpk aku kuar, aku pn pelawa la air. die ckp die nk.. then aku watkan la.. sedang rancak besembang tentang masa depan, tetiba die tnye 'kalo abh da xde, ley x jage adk2? [aku tersentap lalu menganggukkan kepala dan berkata boleh.]' die pn ckp kalo die xde tlg amik tnggungjwb die sepenuhnya, hanya aku je yg boley jge adk2 aku.. jgn sesekali berpecah. die cte la sume saket2 die. sume saket terok2 pulak 2. nk nanges td ble denga. tp aku tahan je. die da ckp die da lame da wasiatkn harta2 dia kt anak2, sama rata katanya, tp aku x kesah sume 2 cz duit ley caik. kebahagiaan ssh nk diperolehi, xkn sama dengan apa yg kta penah dapat b4 ni.. cam mane la kalo my dad da xde, ckup la aku da rase kehilangan mak tersayang aku, tatau pe akn jd kalo aku hilang bapak aku pulak. ape akn jadi kt family aku? adakah aku kuat untuk menghadari semua ini? mampu ke aku galas segala beban yg ada? camne ngan study? adk2? urusan rumah.? dan sebagainya? :'( knapa aku rase sedih? knapa aku rasa nk nanges? ya ALLAH, engkau sembuhkan la penyakit bapa ku, panjangkanlah umurnya dan berilah dia kekuatan untung menghadapi dugaan hidup. aminn. dad, i love u so much.. abg nuar x dapat bayangkan camne kalo abh da xde, abg nuar belom cukup bersedia tok sume ni lg. :'(

cik L ckp td, "syg.. igt lg x ape i slalu ckp? u kuat kn? i tau u kuat, i tau u boleh jge adk2 u.. doa la kt ALLAH supaya dia pnjgkn umo ayh u ok syg.. i pn doa kn die ok.. xmo sedey2 ok. my syg kn kuat orgnye :)" "slagi i ade, slagi 2 i akn bg u semangat" to cik L, thanks coz support me, tatau nk ckp ape. just boley ckp thanks je kt u ;) syg u sangat! 

sy juga ada kwn2 yg setia di samping saya untuk menemani dan menyokong sy. terima kasih kawan. sy syg anda juga ;) 

Monday, May 17, 2010

wink wink!

wahh.. agak seronok jugak semalam.sangup oh datang ujan2 semata mata mau lepak sama my bff. bff tesayang la katakan ;)  tgk movie  sampai tetidow pulak 2. tdo same2, jeng3. wee. ;P  oi geng.. t tdo same2 lg tau.. haha. ;D 

oh awk! arini sy x tdo lepas say gud mornig kt awk! wahh.. slalu lepas ckp moning mst tdo kn. haha.. ervina kau adalah cinta dalam hidupku, dan takkan pernah ada yang lain, di hatiku selain dirimu, ooo sy syg awk oh! :-* [lari!] :P 


Sunday, May 16, 2010

apekah?

kenapa saya nak tau sangat tentang blog BFF sy yg lagi 1 tu ea? 

ape yg die post dalam 2? sy betol2 nk tau oh.. 

ble la agaknya saya dapat bce blog 2 kn. 

katanya tggu sy da ade kapel dlu, tp knapakah? 

p/s : to my BFF, tlg la bg tgk.. nk tau jugak oh!

saya/awk?

sy suka awk..

sy mmg suka awk..

sy suka awk sangat sangat

sy tatau camne nk sorok perasaan sy kt awk..

tp yg pasti sy mmg suka awk.

sy suka awk sorang je.

sy xnk yg org len kecuali awk je.

boley x kalo sy nk awak! :P

selamat hari guru..

to my ckgu, thanks sangat coz da penat lelah mengajarku drpd aku tatau pape sampai lah aku rase aku jd org hari ni, wlaupun aku byk x denga ckp, x wat homework, ponteng klas., tp 2 sume perangai nakal tem kecik2 je,. sory if my ckgu terasa ok.. xde maksud pn nk wat ckgu2 mara, 2 sume sbb diri aku sndiri. penah kene rotan, tarik telinga cubit, paling bes tarik sekburn.. huh.. saket kot. tp sume 2 aku anggap as pengajaran dan balasan atas sikap aku yg degil dan nakal itu. 

thanks tau ckgu, jasa dan pengorbanan mu tetap dikenang hingga akhir hayatku, kau la mak dan bapaku engkau juga la guru2 ku. x dapat terbalas jasa mu itu, hope ALLAH merahmati sume guru2 ku itu dan aku menyanjung tinggi pengorbananmu wahai guru ku, ;) 

SELAMAT HARI GURU... :)

Saturday, May 15, 2010

illya ervina ;)

ervina kau adalah cinta dalam hidupku
dan takkan pernah ada yang lain
di hatiku selain dirimu, ooo

sudahlah buang semua ragu dalam jiwamu
percayalah akan janji setiaku
untuk selalu menjaga dirimu

[reff]
ervina, hanya kau yang terukir di hatiku
dan ku selalu berharap semoga kita
kan abadi selamanya

ervina, aku akan selalu mencintaimu
dan aku akan selalu merindukan dirimu
selamanya
hooo

biarkan orang berkata lain kepadamu
mereka hanya ingin membuat kita
saling membenci sulit ku pahami

[reff]
ervina, hanya kau yang terukir di hatiku
dan ku selalu berharap semoga kita
kan abadi selamanya

ervina, aku akan selalu mencintaimu
dan aku akan selalu merindukan dirimu
Erviiinaaa... :)

mau denga click ni.
http://www.youtube.com/watch?v=h9K4de0BPZY

tersenyum lg. ;)

ohh.. sy sangat gembira.! 


dia telahpun membuat ku gembira semula.!


dia telah memulihkan kembali sinar kebahagiaanku!


dia telah membuat ku tersenyum dan sering tersenyum.!


dia telah berjaya menawan hati dan sanubari ku!


kini dia adalah sumber inspirasiku dan aku merasakan kebahagiaannya!


aku tidak sabar untung menyuntingnya menjadi puteri di hati ku..


adakah ini akan menjadi raeliti atau hanya sekadar mimpi?


akan ku pastikan ianya akan menjadi satu realiti suatu hari nanti :P 


p/s : dongeng si kayrul. :D

Friday, May 14, 2010

L for Lisa Surihani ;)

mesti sudah ramai tertanya2 gerangan siapakah si L 2 kn?

maby ramai da salah anggap ttg huruf L 2 kn. :)

4 ur info, L 2 utk lisa la. knapa la sng sangat manusia menafsir tanpa bertanyakannya dlu? 

aku mnt sangat die. sume membe2 aku tau kot. ade sesiapa lg yg tatau ke?

telajak perahu ley diundur, telajak kata? hah.. badan binasa kn.. :0 

p/s ; sy x kaco gf org, sy kwn je ngan gf org. begitu juga ngan janda org, dan ex org. sy hanya ngorat org yg single je :) tq. 

oh cinta?

mmg susah bila memperkatakan tentang cinta, ada cinta yg nyata, yg ilusi dan yg bertepuk sebelah tangan pn ada kn. nk wat cammne. itulah cinta. lagi2 org cam aku ni. hanya mampu bertepuk sebelah tangan je. untuk cinta kali ni, mmg ade respond, tp cinta terhalang la pulak. masing xnk ade sape2 yg kecewa or merana disebabkan cinta yg bakal terjalin ini.. bg aku, aku memerlukan cinta yang normal dan tidak melibatkan pihak ke 3 merasa sedih, kecewa, saket ati dan pelbagai lg. untuk ape bercinta jika ada org len terluka dan terasa kn? bg ku, biarlah cinta ini bertepuk sebelah tangan dan menjadi fantasi di mata dan kepalaku sahaja, khas untuk menjaga perasaan org len. apakan dayaku dan ini mungkin cara paling terbaik untuk tidak terus menyakiti sesiapa. wlaupun perit untuk ku perkatakan dan ku lafazkan, aku rela berkorban untuk cinta asalkan tiada siapa yang sensara. oh cinta :) 


oh cinta yang murni, sebagai ikatan. yang tumbuh di hati, 
demi masa depan. jangan dihancurkan. cinta yang indah ini. 
akibatnya.. merana.. :) 

Thursday, May 13, 2010

khas untuk mu :)

Semenjak kau hadir dalam hidupku, tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta, kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia hingga aku terasa indah

Maafkan jika ku tidak sempurna, tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan dating merasa kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu, merindui dirimu, memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta, kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia hingga aku rasa indah,



woat2. bes kn lgu ni. 
to cik L, nk tau x sedikit demi sedikit u da mencungkil hati i ohh. 
u make me happy, u make me feel in love. wink2! :P thanks cik L :) 
even kte x bersama pn. tp always remember me tau, kalo igt la. :P
even ini hanya sekadar mmpi, tp i nk u tau yg u da ada dalam hati n kepala otak i :)



berjaya ditawan.

kami semua bertolak dr kj pd pkul 9 pg dan sampai ke asahan, tempat mendaki pd pkul 1. setelah semua persediaan dilakukan, kami semua bertolak pd pkul 2 ptg. pelbagai liku2 dan rintangan dihadapi tetapi berkat usaha dan mental yg kuat, kami berjaya merempuhinya. 

akirnya. setelah empat jam setengah mendaki.. aku sampai ke base came gunung ledang.. yeahh! im the 2nd yg sampai oh.! bangga beb. :P wlaupn pnt, tp hasil die. fuhh.. tuhan je yg tau :) sampai2 je trus landing kt canvas, pas da relex. aktiviti memasang kemah dilakukan. seleteh siap, prepare makanan tok mkn mlm :) setelah selesai sumenye, sembang2 dalam kemah dan tidur.
 
setibanya jam 3 pg. kami semua dikejutkan dan persediaan untuk menaiki puncak dilakukan. pd ketika itu, aku membawa bersama adk ku (yen) untuk aktiviti pendakian. ohh. im the top 10 lg beb. malas nk jd org 1 coz tggu membe2. :) 2 jam setengah masa yg diambil untuk sampai ke puncak gunung ledang itu. :) 

begitu indah pemandangan di atas puncak, nmpk segala hasil ciptaan ALLAH. sungguh cantik oh.. sejuk pulak 2. ade kabus lg. hehe.. pelbagai aktiviti telah dilaksanakan di atas, antaranya menunggu matahari terbit, sarapan pg dan mengambil gambar. mmg x dapat dilupakan kenangan sewaktu berada di puncak gunung itu :)

setelah semuanya selesai. kami trun pd pkul 9 dan tiba di base came pd pkul 10.30. setelah kepenatan. aktiviti mndy air tejrun pula dilakukan. mmg bes. dan last skali proses membuka khemah da persediaan untuk turun ke kaki gunug semula pd pkul 1 dan tiba di kaki gunung pg pkul 3.40


pemandangan ketika berada di puncak gunung :) [6.40 a.m]

with my group :)

me at puncak gunung ledang ;)

Monday, May 10, 2010

akan ku tawanmu wahai gunung ledang!

10/5/2010. isnin. - XPDC mendaki gunung ledang. hurray.! i loike. oh yeahh.. haha.. pejalanan ke gunung ledang dr kl dijangka mengambil masa lebih kurang 4 jam.. untuk xpdc kali ni. seramai 40 org telah mengambil bahagian dan kami akan bertolak tepat jam 7.30 pg. hari ini.. wah.. perasaan teruja dan gemuruh tiba2 muncul.. mampu ke aku daki sampai ke puncak? larat ke? dengan keadaan aku yg kurang sehat ni.. penin pale kot.. hope esok x saket da. dapat la daki dengan begitu bersemangat. :D chayok2 kayrul.. u can do  it! igt tau. jage mulot, jge tngah laku, jge adap.. x pepasal jd pape kt sane nnti kn ssh. :P hope aku terlindung dr pelbagai kejadian yang x elok. amin :)

saket ohh. :(

da 2 ari da saket pale ni.. 
knape pulak ni.. 

bkn nye stress or byk pkir sangat pn.. 
tp saket jugak. 


ya ALLAH, kurangkanlah kesakitan terhadap hambamu ini.. 

saket nye
 :'( 

Sunday, May 9, 2010

woah!

woah... bagaimanakah ini? mengapa perkara seperti ini harus terjadi? mana satu ku jadi keliru,. aku makin keliru.. :)) si A, si B or si C. ahaha.. kwn2 ckp si B, si baju pink ala2 korean 2 ea? mata cantik oh.! haha. tp aku cam nk si A, slalu teman msej, baik,  riang orgnye n slalu wat aku senyum, start calling me dear pulak 2. haha. dan si C ni pulak x abs2 cam nk suh aku ayat die je. ade la 1 hari 2,  aku  ckp nk kt kwn die. die pulak ckp 'mengada, biar org ngorat awk dlu' apela si C ni. :))

mlm ku bermimpi hai dengan tiga nama.. si A, si B atau si C. =))

ni just rekaan semata2 tau.. mlm td pnye mmpi,. sengal oh. :P

selamat hari ibu.

slamat hari ibu! 

emm.. tp kt sape aku wish? 

ohh.. im crying.. :'( 

aku pn tatau sama ada mak aku dapat denga ke x ape yg aku wish.

tp aku akn ttp wish tok my mum. HAPPY MOTHER'S DAY MUM!

even u are not here, but im still love u n always loving u mum.

thanks sbb lahirkan abg nuar kt muka bumi ini. 

abg nuar akn sentiasa igt jasa dan pengorbanan mak. :)

Saturday, May 8, 2010

8/5/2010

tdo kol 6 pnye pasal.. bgn pn kol 2. wahh. gle lame.. seb bek my dad x mara td.. pas bgn je trus on9.. chat jap ngan my bff. komen fb. pastu besiap g umah my uncle n my untie kt kinrara..ade selebrate befday. besa jugak la befday die pnye selebration.. siap ade A&W bagai.. patung A&W 2 pn datang jugak kot.. meriah kanak2 2 td. joget, men game yg dowg wat n mcm2 lg.. aku cam biase la. datang, mkn, pastu tdo kt atas.. haha. anak buah yg baik la katekan. hehe.. tp wlau mcm mne pn. nenek aku ttp lebihkn aku n adk2.. ktorg kn pemalu, malas nk amik makanan yg sedap2 sangat. tp nenek yg amik kn.. siap ckp "korg ni kalo aku x amikkan korg xkn amik" haha.. biase la nek.. da bapak aja camtu :P
mlm nye pula men futsal.. lame betol x men.. bepeluh2 1 bdn. basah cam mandi la pulak.. besukan kn lebih baik dr berdating :P x saba tggu next week, men futsal lg :D

Friday, May 7, 2010

kembali pulang :)

org kl! im back! wahh.. dapat jugak on9 n update  blog akhirnya :)

suka sangat ble dapat balik kg.. lame sangat x blk. x sangka org kg wndu kt aku. hehe.. thanks my untie n uncle, mak long coz lyn aku ngan baik. :) 

sampai kg jumpa ngan ain. anak mak yati. dlu die kecik je. takot org pulak 2.. x sangka da besa da die.. da tadika 5 taun da. hee.. ramah pulak die kali ni.. da la panggil aku abg mawar. :)) apela si ain ni, seb bek ko comel.. aja aku men kucing.. wat kucing tdo. xley bela betol. ;)

pejalanan ku ke kg amik mase 2 jam je kot. 170km/h.. wahh.. bes gle oh. :P laju kot.. ramai gak la tego kn. hehe.. bes tau bwk laju2.. byk gle spare part makanan dalam kete, ade keropok, gula2, air, paling sedap choki2. hehe. ari 1 lepak kg mak yati, ari second lepak kg mak long. pastu jalan2 pusing bandar muar, tengok beca gergasi, wahh.. bes gle. lame x jln2. rase puas ble dapat jalan :)

menu istimewa sepanjang balik kg.. dapat rase makan mee bandung, mutabak johor, mkn telur ayam kampung, kerang masak kari.. n beberapa makanan sampingan.. wahh. da la sedap, harga berpatutan pulak 2. puas gle makan :)

yang palin penting aku dapat ziarah kubur arwah mak aku... hurray.. suke gle oh.. dapat doakan mak aku depan2 pusara die.. ble kat sana aku rase tenang sangat. rasa lega je.. yela kn.. lame x jmp mak.. lepas wndu.. tp ble da blk ni.. da type kt blog ni.. rasa sunyi pulak.. rasa nk nanges pn ade.. kejap sangat dapat lepak kt kubo 2.. kebetulan pulak esok ari ibu kn.. sempat la jugak wish "selamat hari ibu kt my mum" mak, wlaupun abg nuar jarang bg mak adiah, wish pape, tp abg nuar nk mak tau yg abg nuar sayang sgt kat mak.. xde ibu lain yg boley mengantikan mak dalam hidup ni. thanks mum! i love u :(

my mum punya pusara :)

Wednesday, May 5, 2010

away 4 tree days..

exam da abs.. skrg mood holiday pulak.. yeaa!!! mau g blk kg. mau g jln2, caik tempat mkn yg bes2. paling penting g kubo my mum.. lame gle x tgk kubo my mum.. mum. wait 4 me k.. miss u a lot. :(

lya oh lya..

die bes, die spoting, die cool, die LABATTA [noty].
knekan org je keje dia. tp die pn slalu tekena kn. :P

haha.. ble text ngan die x abs2 nk gelak je.. 
sengal oh lya ni.. "she make me smile and always smiling" :)

"u.. u kne kuat, kte kn same2 kne kuat" thanks 4 da support.
i always remember that. chayok2.. :)

katanya die boley abskn maga max [mcd]?
betol ke? x caye la.. hehe.. tabik la kalo u ley abskn. :P

Tuesday, May 4, 2010

setelah sekian lama.

hah.. ape yg aku fikirkn ni?

ape yg tedetik dihati ni?

knapa masih ada tnda tanya?

are u ok kayrul? ke ko wat2 ok je ni kayrul? :)

masih merinduimu, tp apakan dayaku. 

hanya mampu bertaut di tepi gantang sahaja :)

boley ke hidup tanpanya? 

boley ke aku melupakannya?

boley ke aku tahan untuk tidak merinduinya?

try tau kayrul. makin lama ko simpan makin sakit ko.. 

t kne barah hati kn ssh. hehe. (joke) :)

ape yg mampu hanya terus merinduimu wahai syg ku :I