Friday, December 31, 2010

wee part 2.

misi untuk holiday ke melaka sudah berjaya.
next year nak pegi mane pulak ea?
mari la ikut ramai-ramai. ;)

ini sahaja kesah yang dapat dirakamkan sepanjang berada di melaka.
wee.. ^_^

Thursday, December 30, 2010

wee.

pulang ke rumah sudah.
woah.. seronok.
cuti-cuti malaysia la katekan.
pegi sana. pegi sini.
makan sana. makan sini.
da muncet da ni.
mane tak nye. 
1 hari 4 kali makan.
haha.
saye ada banyak gamba tau.
tapi saye tak ensem pun.
kalau nak tengok awak tengok la.
taknak xpe. :P 
jangan segan-segan untuk komen tau.
ngee.. :D
tapi esok la baru uplode ye.
sebab nak pilih dulu.
^_^v

awak nak suh saye menari macam ni ke?
haha. nanti saye practice. jangan teruja pulak tau. :P 

Wednesday, December 29, 2010

jeng jeng jeng

wah.. kali ni melancong ke mana pula?

oh.. melaka sahaja. :)
mari pegi afamosa water world 2?
hehe.. mandi manda. 
^_^

awak oh awak.
cian awak kan.
tak boleh tidur.
da pukul 7 baru boleh tidur.
saye dah la slalu tido awal.
tinggalkan awak sorang-sorang.
kadang-kadang tu.
saye men tidur je kan.
langsung tak bagi tahu.
emm. tetido sebenanye.
sowey tau awak.
arini saye nak pegi melaka.
kejap je.
tak lama.
awak dok umah elok-elok tau.
jgn lupe men kan game saye.
cityville tau. :P
chayok-chayok.
saye kne tinggalkan awak kejap tau.
nanti saye balik saye call awak ea.
jage diri elok-elok tau syg.
jangan noty-noty.
haha. tetibe.

love you. :*

Tuesday, December 28, 2010

:)

awak..
terima kasih sebab sudi menyayangi saya.
saye suke bile awak banyak cakap. 
tp saye slalu tak dengar apa yang awak cakap kan. :P
saye suke denga suara awak.
wahh.. manjenye.
saye suke denga awak gelak.
walaupun tak lawak awak tetap gelak jugak.
awak jangan mara la kalau saye tanye macam-macam dekat awak.
saye da takde idea.
tu yang suke mengarot tu.
suke bila awak cerita.
sangat besungguh-sungguh.
awak cite sumenye.
pastu saye mesti tersenyum sorang-sorang.
saye senang hidup dengan awak.
dah la banyak persamaan.
saye suke ijau.
awak pun suke ijau kan.
saye suke ayam.
awak pun da suke ayam.
saye tak suke mandi.
awak pun tak suke jugak.
saye masok teakwondo.
awak pun penah masuk jugak kan?
tali pinggang pun same kan?
haha.. :)
awak selalu layan kerenah saye.

awak.. 
kalau boleh hari-hari saya nak awak bahagia je tau.
saye suke mara awak kan. 
sowey tau.
kadang saye tak sengaja pun.
yang saya sedar saya da temara awak.
T_T

awak.
"
"
"
"
"
"
saye sayang awak tau.
awak buat hidup saya bercorak.
thanks awak.

i love you. :*
^_^

Saturday, December 25, 2010

kesian.

antara gf ko dengan futsal kau pilih yang mana?
"dia menjawab futsal sebab die kenal futsal dulu dari awek die."
haha,, statement bodo. kau nak kawen dengan futsal ke ha?
bila kau takde awek, kau bukan main lagi nak mencari, 
bila kau baru kenal dia, bukan main lagi kau prihatin kat die.
tapi bila kau da dapat dia, kau wat tatau je dengan die.
mane sume sifat keprihatinan kau tu ea? haha.
da dapat jumpa awek sndiri pun taknak jumpa.
apela kau ni.
kang tak dapat jumpa terus baru padan muke kau kn.
hahaha..

nota pendek : wahai kawan, walaupun kau hensem dan boleh caik lain. kalau ye pun kau jage la awek kau tu betol-betol oh. cian die tau. tak baik seksa hati orang. jangan sampai awek kau bosan dengan kau. nanti die lari pulak. pastu memang aku gelakkan kau la kan. haha.

Friday, December 24, 2010

berubah?

wahh. sudah sekian lama aku tak datang gym.. ramai sungguh orang tegur aku. "haa. muncul pun si panjang ni." haha.. korang ingat aku lagi.. wahh.. perkara yang paling mengejutkan. kenapa sume orang dalam gym tu da besar. besar gile beb. tekezut aku. haha. tau la korang de contest nanti. haha.. xde orang nak aja aku da. mereka semua tengah bertungkus lumus menyiapkan badan mereka. haha. gud luck guys.

sedang aku berjalan pulang dari masjid ke rumah. aku kelihatan ternampak seorang kawan lama yang dulunya keje pizza sama ngan aku. asalnya dia budak baik, tapi setelah berkenalan dengan awek masterskill sikapnya sudah berubah. dari seorang teruna menjadi seorang yang tidak teruna. ish2.. tapi pabila aku bertanyakan kepadanya. "watpe skrg" lalu die menjawab,  "aku da keje, modeling kt shah alam." wow.. amazing. lagi la aku tekezut.. haha.. baguslah. gud luck jugak bro :)

Wednesday, December 22, 2010

pabila

pabila aku meluahkan isi hatiku kepada seseorang.
itu tandanya aku betul-betul mengharapkan orang itu untuk mendengar luahan ku.

pabila aku menyayangi seseorang.
aku akan cuba sedaya upaya untuk tidak membuatkannya terluka dan bersedih.

pabila aku merintih.
itu tandanya aku memerlukan perhatian.


pabila aku....... 
aku akan cube untuk menutup segala ke..........an ku.


sesungguhnya aku seorang manusia biasa yang sering memerlukan perhatian, belaian manja, ehsan dan kasih sayang sama seperti pihak-pihak yang lain.


have a nice day. ^_^v

Tuesday, December 21, 2010

tettt..

terperangkap di dalam dunia ilusi sendiri?
itu adalah satu jenis penyakit atau hanya mainan minda?

jiwang2 dalam blog or status dekat facebook tu salah satu daripada jenis ilusi ke ea?

think.... ^_^v

eh.. tapi best kot bermain dengan perasaan sndiri..jiwang2
bahagia je hati oh. :D

hanya lah satu.. yang bertahta dihatiku.
hanya dirimu.. yang ku sayangi oh kasih. 
ups.. haha :P

Monday, December 20, 2010

cool. :)


"clubmaster" ray ban.
i want this.. i want this.!!
anyone who can buy this for me.?
pleasee. :l

P/S : ade orang tu cakap "ingat ensem la pakai spek 2?" haha.
awak.. jangan marah tau. ray ban jenis ni la yang saye nak beli. :P
cantik kn. nak yang ni tau. :D

Sunday, December 19, 2010

girlfren saye.

saye ade dua orang girlfren.
girlfren pertama saye bernama illya ervina bt. ismail.
umur girlfren saye 19 tahun. 
die budak kecik lagi. :P

saye sayang kan girlfren saye.
saye pun rasa girlfren saye sayang jugak dekat saye.
i lebieu oh sayang.. :* 

dulu saye seorang pemalu.
sekarang saye da tak malu sebab girlfren saye yang aja. :P

dulu girlfren saya chill aje.
sekarang girlfren saye da tak se chill dahulu da.

dulu girlfren saye manje sikit je.
sekarang girlfren saye dah manje banyak. :D

saye suka akan aktiviti outdoor.
tapi bila terlalu kerap saya membusykan diri.
gilfren saye selalu mara saye. selalu merajuk dengan saye.
saye da ajak,sape suh xmo ikut. haha. :P

saye suke kacau hidup girlfren saye.
lagi-lagi time girlfren saye tengah tidur.
denga suara manje die time angkat call.
waaahhhhh.. suke nye. 
tapi die jarang angkat call saye.

walaupun kami masih belum berkesempatan untuk berjumpa.
tapi saya tetap sayangkan girlfren saye.
die selalu ada dalam mimpi saye.
dan tetap ada dalam hati saye.
sayang girlfren saye sangat-sangat oh.

sekarang, dah 7 bulan kami bersame.
susah senang kami tetap bersame.
hope 1 day saye dapat jumpa die.
i lebieu sayang. :*
 
nota kecil : tett.. girlfren no due saye adalah hand phone saye. die adalah pembantu menghubungkan saye dengan girlfren saye yang tercinte itu. ianya hanya sekadar alat komunikasi. jangan pikir bukan-bukan ye. hee.. :P

Saturday, December 18, 2010

terima kasih sekali lagi.

inilah 1st time aku rasa betol-betol saket. kenapa kau sanggup buat aku macam ni? ape salah aku? da banyak benda yang aku tahan,. banyak yang aku simpan. aku banyak mengalah. tapi kenapa kau berterusan memperlakukan aku sebergini. selama ni aku layan ko elok-elok kot. bagai menatang minyak yang penuh. aku x penah tinggalkan kau. tapi kau? senang je untuk tinggalkan aku. se busy mane pun aku, aku tetap dahulukan kau dulu. tapi kau? ada buat macam tu untuk aku? kau terus tak layan aku kan? bila kau tengah seronok, kau lupa aku. aku pun ada hati dan perasaan. kau penah tau tak macam mane hati aku sekarang? penah tau ape yang aku rasa? kesabaran itu ada tahapnya. sediam-diam manusia, tapi bila berterusan kena je die akan mengamuk juga. akan melenting juga.

tettt.. ini hanya sekadar drama tau. cite bara kot. da buleh berlakon da lepas ni. haha.
lagu die best. "senja nan merah."
nak dengar click "sini"

Friday, December 17, 2010

dengar dan rasakan.

hish.. what wrong with you kayrul?
are you okay?

oh dugaan. kali ini engkau datang lagi.
saya akan sentiasa bersabar menanti segala dugaan itu ok. :)

thanks bagi semangat.
awak.. selagi saye tahan, saya akan terus tersenyum untuk semua itu ok. sayang awak macam cokelat yang sedang melimpah ke ladang gandum ^_^

Thursday, December 16, 2010

wink* wink*

hello khamis.
hari yang indah. :)


aku inginkan dirimu..
datang dan temui aku.
kan ku..
katakan padamu.
aku sangat mencintai dirimu.
^_^

Wednesday, December 15, 2010

oh yeah,..

usually, women choose to lie to protect her feelings or their partner's feelings.
 
saya masih tidak memahami akan kenyataan ini.
can anyone tell me?  can you?
terima kasih.  ^_*v

Sunday, December 12, 2010

:)

kembali pulang ke rumah. as usual. pegi bilik aku mesti cantik. bila balik je mesti bersepah. hish.. 

comment about converse camp.
makanan sedap. artis best. environment ok. sume friendly.
tapi kenapa line maxis xde. =,="

esok g camp dekat pahang pulak.
yuhuu..~

Saturday, December 11, 2010

hish..

wahai si pencuri. kau xde kerja lain ke nak buat. da xde benda lain da yg ko nak curi? kenapa "cermin sisi" aku jugak ko nak curi. kan susah aku nak bawak moto. x boleh pandang belakang. kalau aku jatoh ke, kena langga dari belakang ke macam mana? nak salahkan kau pun da tak boleh sebab aku pun tak kenal kau. betaubat selagi boleh tau. aku da, da tak men curi-curi da.. so, korang jangan la kacau aku kalau aku tak kacau korang.


im going to camp. converse camp.
2day 1night je.
see you latter ya. ^_^
have a nice day~

Wednesday, December 8, 2010

detik terakhir.

disinilah detik terakhir bagiku untuk merasakan nikmat kebahagiaan.
detik terakhir aku berkomunikasi dengan mu.
detik terakhir aku mengucapkan sayangku kepadamu.

selepas ini,
tiada lagi gurau senda mu, tangis tawa mu.
tiada lagi kedengaran suara manis mu.
tiada lagi segalanya tentang mu yang akan ku dengari. T-T

karna aku mencintai.. dan hati ku hanya untuk mu..
tak akan menyerah dan tak akan berhenti mencintai mu..
:')

;)

it's ok.. saye tak kesah. ;)

peace  ^_^v

Tuesday, December 7, 2010

eppp.

Love me, Love me.. Say that you love me
Fool me, Fool me.. Oh how you do me
Kiss me, Kiss me.. Say that you miss me
Tell me what I wanna hear.. Tell me you (love me)

wink-wink..
merindukan seseorang yang jauh di mata tetapi dekat di hati.
miss you,, :(

Monday, December 6, 2010

selesai sudah

woat woatt..

exam da abis! yeaa..
membosankan diri sahaja di rumah. :D

sedang mem busy kn diri bersama FRONTIERVILLE!
haha.. ^_^

nota ringkas : 
hye awak. awak nak tau tak, saye sayang awak tau.
lariii~ hahaha.. ^_*

Saturday, December 4, 2010

diangkat jari tengah lalu dibilang F*** you. ;)

nak mara kecik lagi. nak pukol anak orang.

wahai si bapak kepada anak2 anda sekalian.
tolong la didik dan jaga anak anda dengan betul ok?
da datang rumah orang tu. hormat la tuan rumah sikit.
jangan la rosakkan harta benda orang pulak.
 
saya sangat suka,
langsir di bilik saya kelihatan sudah hancur.
bilik saya sudah bersepah.
"mana air tropikana aku?"
itu pun sudah kene kebas ka? adeyh..

kata-kata semangat : thanks la kalian. aku mmg suka wat keje amal ni. nanti datang umah hancokan la bilik aku lagi. cabot la lagi langsir aku. selit la plastik gula2 dekat bawah katil aku ok? haha. ^_^

Thursday, December 2, 2010

kuat kah?

oh dugaan..
semakin hari semakin kuat ancaman mu terhadapku.
stress~ arghhh..! *_*

eh.. lupe pulak. saye kene kuat la. yeah.. ^_^v

Wednesday, December 1, 2010

jika aku.

kalau diberi peluang untuk aku usik kau walaupun sekali. xkan ku lepaskan wahai si jejaka tampan. 

jikalau biberi peluang untuk aku mengelar angota badan mu, sepantas kilat akan ku hasratkan.

sayang sekali, aku tidak diberi peluang sebegitu. :)

nota pendek :
jangan cabar saya melakukan apa sahaja kerana saya seorang yang pantang dicabar.

jangan disangka air yang tenang tiada buaya,
peace.. ^_^v

Tuesday, November 30, 2010

senyum :)

"i do i love you"

waaaahhhh...
 so sweet. ^_^

Monday, November 29, 2010

peperiksaan sudah bermula.

wah.. da exam la..
1st paper is english 3. uish.. target A tu..

tp mcm xde preperation je.? betol ke exam ni. haha


gud luck untuk semua student yang menduduki peperiksaan. :)

Sunday, November 28, 2010

terbaik la bapak. :)

congratulation bapak..
selamat penganting baru.!
bapak ku kawen lagi, dengan si dara pujan.. 
da 3 kali naik pelamin. terbaik la bapak.
bapak korang ada ke? xde kan? haha.

 
lepas ni bagi chance kat anak pulak ye..

malas nak cite banyak-banyak..
ini lah bapa saya.. segak kan. ^_^
mane boleh bapak sorang pakai spek,. anak pun nak jugak. :P

Saturday, November 27, 2010

apabila ku terasa,

suka, duka, kecewa, gembira, tak sedap hati, hati berbunga-bunga.

as a human, they can feel it.
just the way you feel's is different.

love is like a spinning rodar.
♥ ♥

P/S : "i love you.!"  :)

Friday, November 26, 2010

di raub sudah

alhamdulillah,.
selesai sudah pernikahan antara bapak ku dengan pilihannya.
esok besandinglah lagi skali. haha
congrate bapak :)


nota kecil :
kepada mereka, bukan aku la pengantinnya. ramai sangat tanya bila aku nak kawen ni. adeyh.. memang la aku pakai macam pengantin td, tapi belum masa lagi nak kawen. tggu ada aset, ngan ade kejaya tetap baru la ley kawen kn. :) nak kawen dengan sape? semestinya dengan sayang saya la kan. awak.. tggu saye tau. :D
hee. love u syg. ^_^

Thursday, November 25, 2010

layak kah?

layak kah aku untuk memiliki hatinya sedangkan aku tidak tahu langsung untuk menjaga hatinya.?
......................................................


menghargai dan dihargai. mencintai dan dicintai.
itulah benda yang selalu diharapkan didalam sesuatu perhubungan.

saya sayang awak sangat-sangat.!
peace. ^_^v

Wednesday, November 24, 2010

apabila

bila aku cakap dengan membe2 yang bapak ku kawen lagi,
jemput la datang rumah nanti, ramai yang tekezutt??
haha.. that's true. bapak ku kawen lagi!

emm.. die langsung dekat kl 4hb 12 ni.
tapi time tu jugak aku ade exam la.. 
sorry ye bapak kalau x dapat tolong sume,.
ade exam la.. ^_^

Tuesday, November 23, 2010

wow! time is running out.

inilah saat yang paling tidak disukai oleh semua pelajar.

EXAM!!.. oh tidak... =,=!
 
exam da nak dekat da ni. kene study.
chayok-chayok! ^_^
gud luck semua kawan-kawan.

EXAMINATION SCHEDULE

No
Date
Day
Course Code - Name
Time
1
02/12/10
Thursday
PSB2004 - Statistics in Education
09:00 AM - 12:00 PM
2
04/12/10
Saturday
PPB2014 - Cognitive Sciences, Psyschology & Other Related Sciences in Education
02:30 PM - 05:30 PM
3
05/12/10
Sunday
PCB2004 - Counseling in Education
02:30 PM - 05:30 PM
4
29/11/10
Monday
ULD1133 - English 3
09:00 AM - 12:00 PM
5
30/11/10
Tuesday
PVB2004 - Testing & Evaluation in Education
02:30 PM - 05:30 PM

Monday, November 22, 2010

biarlah

biarlah orang nak cakap apa.
orang nak kutuk ke, nak cite buruk ke.
tak siapa tahu apa yang terbuku di hatiku ini.

tak kesah la sume tu. janji saya bahagia. ^_^v

Allah kan maha adil, setiap perbuatan ada balasannya.
kita hanya merancang, tuhan yang menentukan. :)

peace..

Saturday, November 20, 2010

orang baru?

rumah sedang di cat, telah dibaik pulih akan kerosakannya, dan dihiasi dengan keperluan yang baharu.

ini semua disebabkan ada orang baru dalam rumah?
i think so. 

doing everything. only want to make you happy abah.
sorry kalau x dapat tolong lebih-lebih.
nak exam da ni, kene study ^_^

hope u are happy when you came back soon.

Friday, November 19, 2010

19 haribulan?

saya bahagia. saya juga sedang gembira, semua itu sudah cukup untuk membuatkan saya rasa apa yang orang lain rasakan. :)

tapi masih ada satu perkara lagi yang tidak cukup untuk saya.
"impianku.." bilakah impian ku akan dikecapi kan. ^_^

" i miss u like crazy!" damn.. haha :D

Wednesday, November 17, 2010

korban? dikorban? berkorban? pengorbanan?

korban? dikorban? berkorban? pengorbanan?
sejauh manakah anda mengetahui makna-makna berikut?
banyak maksud di sebaliknya. :)

selamat hari raya haji/korban bagi umat yang beragama islam :)

Monday, November 15, 2010

haha.. padan muka.

seumur hidup.
aku x penah ditengking oleh sesiapa melainkan ibu ku, bapaku, nenek ku dan orang yang melatihku.
dulu. aku lah hero, aku lah yang paling hebat.
"aku  lah juara, gagah dan bersedia, mengibar bendera.." :D
ego ku bagaikan dinding tebal yang sukar untuk ditembusi.
kemarahanku umpama bencana jika disemarakkan.
keputusan ku adalah muktamad dan tanpa diskriminasi.

tapi kini..
"mane semua sifat2 ko tu kayrul?" hahahaa..
ko da jadi lembik, orang senang je nak mara kau, nak maki kau,
pendirian kau pun da tak kukuh, asas kau lagi la tah kemana kan.
padan muka kau kayrul :))

its ok.. as long as peoples around happy, im happy.
nak pretend pun buleh. haha

Saturday, November 13, 2010

Oh sabtu..

meluangkan masa bersama adk ku @ lukman. :)
bawak die g mid valley la pulak kn. ^_^








nota kecik : saya kalah main ditona 2 kali.! haha. record kemenangan masih ditangan adk ku T-T

Friday, November 12, 2010

yea.. :)

huh lega.. assignment settled!
buleh tido lame2 da lepas ni. hurray!!

thanks for assignment testing yg dekat 2 inci tebal 2 (1++ muka surat kot) sebab bagi aku habiskan kerja kau. sebab kau aku x tido malam. terponteng klas lupa waktu makan dan macam2 la. hee.. slalu assignment 2 hari je da abis. ni dekat 2 minggu. terbaik beb. apabila semuanya sudah selesai. saya mau tido puas2! awak jom gayot.. :P wow. lepas ni pikir pasal exam pulak. banyak chapter x paham lagi ni. oh cognitive, oh testing & evaluation, oh statistics dan oh counseling.! apela kan. orang sume da abis exam da. da dok melepak da kat umah. tapi kau x exam lagi. wakakakka... padan muka kau kene gelak kayrul. hahahah :D

nota kecil : cian kn awak, demam.. jangan lupe makan ubat tau.. baru cepat sembuh :D

Wednesday, November 10, 2010

1st time :)

nak dijadikan cerita..

sedang aku menuju ke kolej..

alamak.. pancit la pulak.. :(

nasib baik la ada bengkel 12km dari tempat kejadian =,=!

nota kecil : gila sadis aku pagi tadi. da la masuk kelas lambat..kan kene mara dengan lecturer sebab masuk lambat. :D

Sunday, November 7, 2010

hai ahad..

thanks kepada si dia sebab call semalam.
gayot sampai pukul empat la pulak. :P

yea.. sudah selesai pun mengemas bilik.
lame gile x kemas bilik. gila banyak habuk.
nyamok pun ade. tah dari mana tah die datang kan. haha
now bilikku semakin mengecil.
kerana ditambah dengan 1 almari besar dan meja study.
sempitnye. tapi saye suke sebab bilik da cantik :D


Saturday, November 6, 2010

06.11.2010

today is my beday!
saya sangat suka kerana arini genap lah 21 tahun saya dilahirkan.
syukur alhamdullillah dipanjatkan kehadrat ilahi kerana aku masih hidup dan sihat sehingga ke hari ini.

thanks to 15 person yang wish beday aku tau.
ingat jugak korang dekat aku kan..
My BFF is the 1st person yg wish!
sayang korang :)

nota kecik : awak, awak x wish saye pun kan.. :( 
lupe beday saye la tu.. saye igt je beday awak tau..
macam sedey sikit.. T-T

Friday, November 5, 2010

happy depavali.

orang melayu main mercun polis x bagi.
kenapa orang india men mercun polis bagi pulak?
mercun orang melayu pom pom je.
mercun dorang main pompompompompom...
xde pulak polis mara kan. mane abang polis ni?
hishh.. kacau je dorang ni. haha.

akhir kata : happy depavali..
men la mercun lagi.. :)

Thursday, November 4, 2010

demam oh demam

aritu da elok.
tapi kenapa kau datang lagi.. 

oh dugaan..
wish me cepat sembuh. :)
mari makan ubat.. yeah..

Sunday, October 31, 2010

final core.

apabila kita sudah tahu akan kesudahannya.
kita haruslah untuk bersedia dan menerimanya.
kerana itulah yang paling terbaik untuk dirinya. :)

 jestru. saya redha dengan ketentuannya. moga ini adalah cara paling terbaik untuk dirinya, agar aku tidak bisa menyakitinya lagi. terima kasih daun keladi. harap kita dapat berkomunikasi kembali. ^_^

Wednesday, October 20, 2010

bapak oh bapak

err.. bapak nak duit.
duit da xde.. tinggal 8hengget je ni.. haha.
tapi nak mntk takot. mst kene mara kan. x abis-abis mintak duit je,
tapi siyes, da kering kontang ni.. susah betol kalau xde duit kn.
kan best kalau aku kaye.. haa. padan muke kau kayrul.
dulu time ko byk duit ko boros. joli je keje kau.
skrg ko da pokai. haha. padan muke ko kan.
baru tau azab jadi orang susah. hahaaha.

bapak.. nak 10 hinggit je. tok mkn esok. buleh la. buleh la.. please bapak. 10 hinggit je. buleh kan? :P

Tuesday, October 19, 2010

19.10.2010

ape dah jadi ngan aku ni?
are u ok kayrul? emm.. chill ea.
^_^

Monday, October 18, 2010

im home!!

setelah menjalani kursus selama 3 hari 2 malam di kem PLKN asahan, melaka. akhirnya aku dapat jua kembali ke rumah. :) seronok tak terhingga semasa di kem tersebut.

antara aktiviti yang paling seronok : 
bumping. baring atas tanah, baring2 atas tar, guling2 atas tar, menyarap atas tar.. cium tar. duduk bangun atas tar, lompat katak. ketuk ketampi. kene maki hamun dan sebagainya. terbaik oh. tar 2 da la ade taik kucing. da kene guling2. cium jela taik kucing tu kan. haha, paling seronok skali kene time panas terik.. wow.. rasa macam terbakar satu badan. sampai adk kecik 2 kepanasan la. hahaha..

aktiviti yang tidak dapat dilupakan : 
aku pegi dua orang sahaja. sorang laki sorang pompan. so aku sorang2 la tanpa teman di dalam dorm 2. tapi aku dapat ramai kawan sampai dorang sume kenal aku. tapi nama dorang pun aku x ingat. haha.. wahai si kecik [anakku] seb bek ko demam kan ari last tu. aku x dapat nak ketuk kepala kau oh. haha.. men tarian perang sampai xde suara. terbaik. mandi sambil berjalan. huh.. layan oh.. besa gila toilet die.. da la mandi ramai2.. pastu men lari2. jalan2 sampai ke dorm. haha. memang tak malu. makan beramai-ramai tapi makan ala penjara. beratur panjang.. pastu ada orang bagi makanan. haha. tidur hanya 4-5 jam dalam 3 hari. wah.. men abselling yang best. da la x penah main. cium dinding la kejap. haha.. belajar ikat tali.. 5 jenis ikatan aku da belajar. tapi sume 2 simple2 ikatan la. and the last. buat kerja dalam kumpulan. itu saje kenangan yang aku igt oh. yg len xley cite. t panjang sangat. haha

akhir kata.. saye sudah dapat sijil kepimpinan tahap 1. yeaa.. :D

Friday, October 15, 2010

away for 3 days :)

huhu.. PEGI MELAKA!
bukan untuk bercuti.. tetapi untuk menjalani khursus jurulatih tahap 1.
baru tahap 1 je pun. :)


wish me luck ok..
see u later.
majulah suka untuk negara. haha. [tetibe]

Wednesday, October 13, 2010

hishh..

wahai si pencuri..
banyak lagi mende lain kau buleh curi, 
tapi kenapa kau plih untuk curi mende tu jugak?

kadang-kadang aku tak paham dengan kau.
mende tu rm30 hinggit je kot.
just cover telinga helmet pun.
"aku tau la helmet aku mahal. ko x mampu beli"
ko nak curi helmet tapi tak dapat kan?
mende tu yang kau dapat kan?
tu yang kau amik je tu kan?
hish.. pelik-pelik.

nota kecil : bedosa tau amik barang yang bukan kita punya. lagi2 mencuri. kepada pencuri tersebut. thanks tau curi barang aku. :)

Sunday, October 10, 2010

akibat tersasul.

hishh.. smlm da kene gelak macam ape tah,
arini kene dekat fb dan blog pulak.
wakakaka.. i like!

beruntung lah anda kan kerana dapat menggelakkan saye.
tunggu la bila awak pulak yang tersasul nanti. saye nak senyum sampai tinge. hee.. tapi kn.. bilakah awak nak tersasul?
menanti-nanti ni.. haha..

nota kecik : mungkin disebabkan dah lame tak gayot kot saye jadi tersasul macam itu. [baru 3 minggu je pun kn.]
ehh.. agak lame gak tu kan.
haha, anyway thanks sebab call.. :)

kehilangan yang tak pasti.

seakan-akan aku sedang kehilangan segalanya.

dahulu aku seorang yang agak popular. setiap hari ada je yang contact ajak keluar la, ajak lepak la. ade je program setiap hari. x kesah pagi, petang mahupun malam. tak kira lelaki ataupun perempuan. ade je yang mencari, sampaikan kadang-kadang siap buat appointment la kalau nak kuar ngan aku. haha.. da macam riak sangat la pulak. tapi memang itu kenyataan kot. sampai marah membe-membe aku, asal lambat ajak je mesti aku da kuar. tu untung ramai kawan tu. busy je memanjang.


tapi sekarang da tak sama da macam dulu. sekarang aku macam da xde kawan. xde orang pun nak contact aku. xde sape pun nak ajak aku kluar. macam da xde orang nak amik peduli pasal aku da.

im lonely.. :(
is it my fate? or is it my mistake? aku da banyak terkena dengan orang da. pape pun aku menerimanya dengan hati yang terbuka.

thanks tau sume.. ^_^

Saturday, October 9, 2010

bisikan-bisikan halus..

kelihatan seperti hendak pergi jauh.
mengembara ke pelusuk dunia.
mencari tempat baru dan suasana baru.
mencari kepastian dalam diri.
dan mengharapkan ketenangan dalam diri.

oh hinanya,
seakan-akan kehilangan identiti asal.
terkapai-kapal mencari jalan pulang.
malu kepada diri sendiri.
siapakah diriku yang sebenarnya ini?

begitu indah dunia..
tetapi yang menyelubungiku hanyalah kesunyian yang tidak terperi.
bagilah aku petunjuk agar dapatku menghiasi diri ini.
melaksanakan kehendakmu dan menjauhi laranganmu.

terkapai-kapai ku kelemasan. sakit dilambung ombak kerinduan.
didalam tidur, didalam jaga.. diburu oleh mimpi yang serupa.
mengapa aku jadi tidak menentu keranamu.

malam ku suram, siang ku gelam, ku kegelisahan 
mencari-cari kemana pergi harga diri ini.
bertanyakan berita, merisik kabar, mendengar cerita melaluinya 
kau ku hampiri, tiap hari bersama luka dihati.. :)

Friday, October 8, 2010

hye jumaat.. :)

cuaca yang suram, mood pun suram.. 
membuatkanku kelihatan suram juga.. :)
hish.. nak ujan la pulak.. tak kan nak tido lagi kan..
bila cuti ni asyik tido je..

mari la dengar lagu ni.
lagu pun suram-suram je.
haha.. ^_^