Wednesday, June 30, 2010

mr dani.


"eh.. skali pandang aku tgk muka ko mcm dani la."

haha. sangat lucu oh.
bukan sorg je yg pnh ckp.
ramai la pulak.

kali pertama kena igt dorg saje2 nk knekn.
tp tetibe aritu kne lg.
mmg tegelak besa la kn. :))
oh tidak..!
jgn samakan sy dengan org lain.
sy x hensem, x kacak
tiada rupa.
"aku adalah aku"

bak kata dayana~
"my face can't be copy paste ok"

Tuesday, June 29, 2010

poyo..


the word that describe "me"

sekian terima kasih. ;)

nota pendek :
terima kasih cik lya ku syg sbb ckp sy poyo.

Monday, June 28, 2010

happy befday bapak ;)


selamat hari lahir.
semoga ALLAH memberkati anda, dipanjangkan umur dan dikurniakan kesihatan yg baik.
amin.. 

aku x penah wish befday kt bpk aku oh.
sedey jugak sebagai anak x penah wish kn.

mlm ni nk wat surprise la.
nk beli kek, pizza, ape lg ea. 
pastu wish befday kt dad ramai2. 

akan ku kenang jasa mu wahai ayahku.
sangat bertuah kerana mendapat ayah sepertimu.
sanggup bersusah payah untuk anak2 nya.

sy sangat menyayangi ayah saya!

Sunday, June 27, 2010

the experience

Karisma sesi ke-14,

25.6.2010 - 27.6.2010 

3 ari 2 mlm yg lalu,
gabungan tiga buah kolej.
unirazak, Ptpl, dan MMU kolej.
aktiviti yg sangat adventure.
di kem sungai merab,


jumaat :
~: betolak jam 4 ptg.
~: tiba pada jam 5.30 ptg.
~: mnum ptg dan solat.
~: ceramah berkaitan rules n regulation.
~: mkn mlm, solat.
~: penubuhan kumpulan.
~: aktiviti ringkas.
~: dan mende yg mengejutkan iaitu letupan bom dan barang amanah negara kami hilang.!

*sangat terkejut, mmg real dan berlaku dengan sekelip mata oh.
*didenda dan dikehendaki mencari kembali barang amanat negara yang hilang itu pada ke esokan harinya.


sabtu :
~: solat subuh dan sarapan pagi.
~: aktiviti membuat panji group.
~: perjalanan mencari barang amanah kerajaan dilakukan.

stage 1
~: tiba di kawasan sekolah.
~: aktiviti pertama dijalankan [jack plumber].
*setiap kumpulan dikehendaki menutup segala lobang2 yg ada pada paip pvc supaya air tidak tertumpah dan seterusnya dimasukkan air itu ke dalam baldi.
~: makan tengah hari [secawan beras dan dikongsi seramai 18 orang].
~: diselangi aktiviti kedua [flying squirrel].
*setiap ahli didalam kumpulan harus berpadu tenaga dalam semua bahagian penting dan dikehendaki memasokkan 10 biji tayar di dalam gelung.
* untuk maklumat lanjut sila tanya ok.
~: solat.
~: kembali berjalan ke stage ke-2.
~: track yg paling panjang.
~: antara yg terawal sampai.

stage 2
~: solat asar,
~: aktiviti ketiga [bom berangkai].
*dikehendaki mengalihkan bola didalam kawasan larangan ke atas baldi tanpa menyeret bola tersebut
~: perjalanan diteruskan.
~: sampai ke stage 3

stage 3
~: menembak painball menggunakan painball.
*hanya dibekalkan dengan 5 butir peluru.
*akan memenangi pertandingan tersebut jika group tersebut paling byk menembak tepat botol tersebut.
~: perjalanan diteruskan ke stage 4

stage 4
~: menguji tahap kecekapan deria.
*dibuat 1 bulatan dan seorang sahaja dari setiap ahli masok ke gelanggang dan ditutupkan matanya.
*dibekalkan seekor ayam dan peserta dikehendaki menangkap ayam tersebut didalam keadaan mata tertutup dan setelah mendapatkannya, perlu diserahkan kepada ketua group sebelum dikira sebagai pemenang.

~: telah berjaya mengumpulkan kesemua barang amanah kerajaan! :~


untuk tugasan seterusnya :
~: diminta setiap kumpulan menghantar seoran wakil kumpulan.
*syarat yg dikehendaki mestilah kreatif dan mempunyai kebolehan menarik perhatian org lain.
~: tiba di kem dan seterusnya solat maghrib.
~: dikehendaki menjamu selera dengan alasan tkt pengsan mase masok utan nnti [katanya].
*nk xnk kne makan jugak sbb tkt pejalanan masih jauh lg.
*tp malangnya lain pulak yg dikehendaki. 
~: dikehendaki naik ke sebuah bilik.
~: disuruh menutup mata dengan kain.
~: seterusnya diikat tangan ke belakang dan kaki di ikat.
~: telah ditipu dan dijadikan tebusan.
*telah di ragging, disepak dan ditarik rambut.
~: mengharapkan pembebasan daripada rakan seperjuangan.
~: rundingan dibuat sebagai proses pertukaran.
*menukarkan barang amanah kerajaan dengan tebusan.
*proses rundingan mempersetujui bahawa barang amanah kerajaan tidak akan diserahkan.
~: tebusan ditembak mati dan dianggap sebagai pejuang negara.


~ keadaan seperti ini telah menitiskan air mata majoriti daripada ahli kem ~

nota pendek :
:: tidak menyangka ramai yg sanggup menitiskan air mata disebabkanku ::
:: saya sangat terharu ::
:: sangat menghargai mereka semua ::
:: dilepaskan dari tawanan ::
:: dan mereka sangat gembira akan keselamatan ku ::
:: thanks kwn :) ::



ahad :
~: solat subuh.
~: sarapan pagi.
~: aktiviti Tempur Tanpa Senjata [PTT] dijalankan.
*diajar menggempur musuh tanpa menggunakan senjata.
*pelbagai technique dipertunjukkan
~: rehat [setengah jam]
~: pelatih membuat rumusan dari aktiviti survivor tersebut.
~: modul 1 Malaysia diperkenalkan.
~: upacara penutup.
~: sesi memberi medal penghargaan kerana berjaya menjadi ahli kem rakan siswa [karisma]
~: sesi photographi dijalankan.
~: pulang ke rumah.

antara pelajar unirazak yg menceburkan diri

ohh.. kem yg sangat unik. walaupun penat, tetapi sangat puas hati sengan segala aktiviti dan gimik yg dianjurkan. ;)

Thursday, June 24, 2010

gangguan.


hidup anda diselubungi misteri?
sejauh manakah kepercayaannya?

cerita ku kali ini.
kenapa la kalo aku tdo asyik kne impap je..
bunyi ni, bunyi 2..
"ko men kasar ye?" haha

cerita adk ku td.
sedang leka die bermain lektop kt blik.
tetibe fon die rosak,
die ketuk2 la.
pastu die pulak kne kaco.
katil begegar,
bunyi cam ade org ketok2 besi kati.
bulu roma mengegang.
die pn cabot.
lari tdo kt depan.
padahal blk 2 blk paling bersih.
ari2 org solat kt stu,
ari2 baca al-quran kt stu.
al-quran, 
surah yasin,
sume ade dalam blk 2.

tp boley kene kaco jugak?

dlu time adk aku yg kecik skali tdo,
slalu bgn tetibe.
maghrib nanges,
tgk tingkap,
tgk toilet nanges.
lepas bg air br la ok.

nenek aku penah ckp nampak cam jerangkong kt depan umah.
adk yg kecik nanges cz die kne buli ngan budak kecik.
siapakah si kecik itu? haha.

mcm2 pengalaman misteri penah wujud dalam dri setiap insan.
kita kaco die ke?
ke dia yg sje nk kaco kte?

jangan biarkan hidup anda diselubungi "misteri"

Wednesday, June 23, 2010

betapa aku mencintaimu.


betapa aku mencintaimu,
dengan sepenuh hatiku,

betapa aku menyayanyimu,
lebih dr yg kau tahu. ;)

oh cinta,

kata-kata semangat.
kayrul sedang merindui ibunya sangat2 tu.
on tidak.. air matanya berlenangan.
ade sesiapa yg beleh tlg cool kan die?


hargailah keluarga anda selagi hayatnya masih ada. 

Tuesday, June 22, 2010

kata hati

biasanya firasat aku 70% betol.
im feel something wired.

is it true?
is it wrong?

dear God. please help me.. :(

game plan.

pendahuluan : 
korang penah tgk x cte 2?
bes oh cte 2.
cte perang2 tok selamatkan diri.
kene tembak mati la.
haha. ;D


sepatah 2 kata : 
wahai manusia, sesungguhnya kamu tesalah org oh.
ko nk game org yg mmg kaki game.
mmg x dapat la.

kata-kata penguat :
haha.. sungguh mendalam disitu ya,
kata-kata yg penah dilafazkan kepada seseorang sbb nk game aku.


isi2 penting :
kebetulan pulak kwn2 da ckp yg ade org nk game aku.
silakan wahai manusia. try la weyh.


kongklusinya : 
aku mmg tatau sangat pasal ko.
tp jgn igt aku tatau langsung,
silap2 sebelum ko game aku, aku yg game ko dlu nnti.

Monday, June 21, 2010

:"(

menangis tak berlagu. 
fon ku jatuh.. 
screen pecah, fon calar2. 

arghh.. nak nanges!
sedey gle oh. 
da la dad yg bg. :'((

screen ley repare,
tp cover die tah ade jual ke x 2.
waaaaaa........ :'((

langkah kanan.

selamat pagi. ohh,, pg yg indah. ;)
how about your day?

mulakan sesuatu perkara dengan langkah kanan.
ini akan membuat seseorg itu lebih cenderung kepada perkara yg lebih baik.

apakah langkah kanan? 
think..... :D

renung2kan dan selamat beramal :)

Sunday, June 20, 2010

lalalala..


hatiku berdegup kencang.. ohh kenapa?
jiwaku tidak tenteram seperti seakan ada sesuatu yg tidak kena.
perasaanku seakan ingin bertanyakan sesuatu yg x pasti kesamaranya.


adeyh.
umpana mimpi dalam mimpi?
kenyataanya..
tidak tercapai akalmu.
rasionalnya..
cintailah aku sepenuh hati. ;)
kesimpulannya..
hingga akihir nanti.. 

merepek merupakan salah satu drpd tabiatku.

nota ringkas : 
jgn ade sesiapa yg terasa. bual2 kosong sahaja :D


sepatah dua kata


kadangkala tidak semistinya pendapat or persepsi kita diterima pakai oleh semua org.

ingat senang ke kita nk terima kritikan seseorang itu sekiranya hujah yg diberikan itu hanya berkaitan dengan dirinya sendiri dan tidak melihat kepada aspek kemasyarakatan yg lain. 

itu macam mementingkan diri sndiri kot.

lenkali, if nk ckp something 2,
elok susun idea dlu, 
jgn men tabor je.
tanpa kita sedar org len akn skt ati dengan ape yg kte ckp 2.

cuba la untuk menerima pendapat org len. 
jgn igt diri sndiri tu je yg betol. 
tau la awak tu pandai.
tp jgn igt org x pandai xde pengalaman hidup.

antara isi2 penting yg perlu dititikberatkan :
1. jangan hentam org sesuka hati tanpa usul periksa.
2. jangan hentam org ikt sedap mulot je.
3. tolong jage perasaan org len jugak ye.
4. ringan2kn telinga untuk menerima pendapat org lain.
5. jangan mara jika kena kritik.
6. say thanks jika benda itu betol dan baik utk kita.
7. betolkan apa yg x betol jika kita x setuju dengan pendapat yg diberikan itu.

nota pendek : don't judge a book by its cover ;)

selamat hari bapa ;)

1 skali nk ckp thanks kt my dad cz da jge kami sume dr kecik sampai da besar panjang ni.
thanks jugak kt dad coz da memberikan kami segalanya..

"bagai menatang minyak yg penuh kn." 
mntk jela ape je. sume mntk mst akn dapat.

i love my dad so much.. even sometimes die slalu mara2.
tp sume 2 tok kebaikan aku jugak kn. x penah simpan dendam or ape2 pn :)

pekara paling xley lupa dia sanggup oh lindungi aku time ktorg excident dlu.
nk tau camne? time 2 da tau mmg akn jatuh da. 
die sanggup oh peluk aku xnk bg aku teseret kt jalan punye pasal.
die je yg luka time 2. teruk jugak la.

aku punya mara kt driver kete 2 sampai aku nk pukol driver die.
tp bpk aku ngah saket ni ckp xyh.. x guna pukol.
trus aku x pukol tp aku suh die anta bpk aku g klink.

cian gle oh bpk aku time 2. die nanges tahan saket. 
betapa syg nye die kt aku sampai aku xde luka langsung.
time 2 br aku tau yg bpk aku betol2 sygkn aku oh.. :(

lepas kejadian 2,
br aku seda dan start 2 la br la aku denga sume ckp bpk aku.
aku xnk die saket lg, xnk die sedey lg. 

tp kekadang aku ni degil jugak. 
mmg aku denga ckp die. die suh aku wat ape aku wat.
malas je yg membezakan aku wat ape yg disuruhnya itu dengan kadar segera atau perlahan.

br hari ini dengan secara rasminya aku ingin mengucapnya.
selama ni x igt pn ble hari bapa oh.


kesempatan ini nk ucap slmt ari bapa kt my dad.
"selamat hari bapa abah."


Saturday, June 19, 2010

operasi hari sabtu.



b4 that, nk ckp thanks kt my syg cz kejot td.
da la tdo lmbt kn.. conferm x bgn kalo xde org kejotkn..

operasi pertama bermula dengan menyerang rumah ecah ;D
plan berjalan dengan lancar walaupun ade sedikit masalah technical. 
haha.. sesat la pulak.. kn da lambat sejam. 
yela kn. aku ngantok,, mmg otak x berfungsi la. 
tak igt jln la pulak kn.. last2 seb bek sampai jugak.

setelah sampai kami pn makan2, 
tengah2 mkn ramai2 ni.. tetibe ayam aku idop la pulak..
haha. die keluar dr pinggan. malu oh kne gelak.. da la ramai org.
tp yg pasti kek cokelat 2 bes oh. i loike!

setelah selesai sesi makan memakan,
operasi tangkap2 gambar pulak dilangsungkan.
huh.. mmg snap pic x igt dunia oh.. 
sampai masok blik ecah, baring2 snap pic. [lakukan aksi ranjang] :P

setelah selesai semuanya, aktiviti ke-2 dijalankan.
lokasi di KLCC. [ofis bpk aku la pulak :P]
mule2 nk snap pic kt taman, tp ujan pulak.
so lepak2 jela dlu kt food court. mnum2.. mkn abc. sedap oh.

ble nk blk ujan pulak da benti. mereka ape lg.
serang air pancut tok snap2 pic. mmg beposing lg la jwbnye. haha
pastu jalan2 kt taman dan wat cam taman 2 ktorg pnye.
sory la kepada pengunjung2 yg panas ati. skali skale je kn :P
ari pn makin gelap dan kami pn pulang ke rumah masing2 :)


nota ringkas :
oh.. i found my old friend. tp x tegur, 
tatau la die perasan ke x, 
tp aku pn wat2 x perasan. sory ye kwn..

19.7.10


tetttt.. 
da sebulan hari happy aku berlangsung..

woah.. 
pejam celik, pejem celik da sebulan.?

kejapnye..
ape yg kejap? haha..

syg awk oh wahai illya ervina ku.! 


hope sy dpt mencintai awak sepenuh hati, jiwa, raga dan sanubari ni.


nota pendek :
cinta awak seperti cokelat yg melimpah ke ladang gandum! :P

Friday, June 18, 2010

oh date.


agak jeles ble tgk org date, bermesra dan sebagainya..
wah.. ble la aku dapat kn.. when is my turn ni? 

emm.. cuba anda bayangkan. ble anda sedang mendapatkan 1 date..

bagaimanakah tahap gemuruh anda pada ketika itu? 
uh.. mesti sangat nerves kn.. :D

apekah kata2 pertama yg anda ingin ucapkan bila pertama kali bertentang mata dengannya?
conferm tekaku kn.. err.. err.. hahaha..

jika anda berjumpa di shopping mall ni..1 skali kemanakah anda akan pergi dlu? 
haha.. blur3.. emm.. emm..  

masa mkn ni.. tnye si dia. nk mkn kt mne? si die pn ckp tah..
what is ur perception? [nk mkn ape ni.] :P

hah.. mcm2 mende yg kte x igini berlaku ble 1 date ni kn..
sng ke susah ble nk menyesuaikan dri ble 1 date ni?

ape2 yg terjadi pn. anda jugak yg lalui kn. ;)

eh.. knape aku ckp pasal date ni? haha

Thursday, June 17, 2010

yea.. ! :)


hahahahahahahahahahahahahahaha......

tok pertama kalinya aku kne gelak sampai 2 page kn.. :) 

thanks kt org 2 ea. smlm die kne merajok. ckp xkn tgk bola da..

arini die eppy sakan cz dapat gelakkn aku.. thanks tau :D

x kesah la mng ke klh.. da mmg lwn team kuat kn.. camne nk mng..
 
chayok2.. atleast aku x majok cm org smlm kn :P

ups.. haha.. chelsea ttp dihati oh.. [tetibe] :D

majok ke?

smlm hari yg agak pelik..

kenapa aku kelihatan seperti itu?

asalnya aku membahan sorg dak ni.. 
die fan spain.. gle tores.. pnye la bangga las2 klh. 

haha.. mmg aku gelak kan la.. bahan baik punya.. 
langsung die xmo tego aku. mara la kn.. 

cian pulak kt die, so aku pujok la blk. 
wahh. x mkn pujok. yg paling bes aku da pujok ni. 
die snyum je. ckp cam xnk ckp.. 'silent is golden' katanya,

x saket pulak ati aku.. ok2. fine. nk snyap kn?
aku pn wat keputusan nk senyap jugak. 

tp aku da rase lain.. tetibe terasa something yg aneh kt dalam hati ni..
ohh.. apekah perasaan itu? xley jd. aku kelihatan sebak..

last2 die call aku pujok balik. wee. seronoknye.. bes men majok2 ni kn? :P

maaf..


aku rase aku da byk wat slh kt org.

aku penah lukakan ati org, 
aku penah wat org mara ngan aku.
aku penah tpu org.
aku penah hampakan org.
penah hancurkan perasaan org, 

segalanya aku penah wat kt org.

aku mntk maap sangat2.. 
aku tatau same ade pihak ke-2 atau ke-3 tu nk maapkan aku ke x.

kadangkala perbuatanku telah membuat mereka terluka tanpa ku sedari.
xnk pn wat sape mara or saket ati ngan aku.

aku pn tatau knape aku buat camtu kt mereka.
aku tau aku bukan sebaik yg mereka sangka, 
dan aku tau yg aku ni hanya tahu menyakitkan hati org sahaja. 

kata-kata terakhir untuk sesiapa yg pernah terluka or mara dengan aku.
im sory... mntk maap sangat2.

Wednesday, June 16, 2010

choki-choki ;)



sy sangat suka mkn choki-choki.

stiap ari, mesti ade choki-choki ni dalam beg. 

x sah kalo xde, kalo da abs pn mst beli dengan kadar segera.

td de someone bg choki-ckoki, tp de org len pulak yg paw aku pnye choki-choki.
cis.. haha.. x kesah la kn, to all yg penah bg choki-choki ni kt aku. thanks tau. :)


oh choki-choki ;D


Tuesday, June 15, 2010

oh kerusi


masok kali ni da 3 kali kusi kt umah aku patah.. 
wah.. gle ganas mereka ini.. buat ape dengan kerusi?
haha.sangat pelik camne kusi kayu yg keras 2 ley patah kn..
kusi plastik apetah lg. mmg sng la patah. 

sample kerusi yg br dipatahkan semalam :P

ganas sungguh family aku ni.. dlu ade sofa ley patah, 
ade meja kaca ley pecah. ade pasu jgn cte la. mmg kejap je tahan..
pinggan mangkuk kaca lg la senang terburai kn. haha..

nk wat camne kn. sume laki dalam umah.
camni la gayanya if xde org pompan dalam rumah. 
mmg ganas2 belaka la kaum lelaki dalam umah ni kn.
x sah rasanya jika xde gurau2 kasa ni.. 

pape pn.. mereka ttp best. :)

hobi baru..


tau x ape hobby terbaru aku.?

actualy kn. aku tertarik ngan cawan mcd yg world cup south africa pnye 2 oh.. 

so skrg dalam proses nk kumpul sume la. hehe.. yg 1 pnye terlepas cz masalah technical., 

tp yg pink ngan hijau 2 da ade da.. tggu next week.. kale purple pulak.. mst dapatkan ok! haha..

xde keje kn kumpul cawan2 2. tp bagus jugak tok org kt umah aku ni. 

almaklum la. sume laki kn. so ganas.. cawan da xley kre da bpe byk yg pecah. yg kne buang lg. 

haha.. ganas sungguh.. well.. ktorg mmg camni.. cawan plastik pn ley pecah. ni kn pula cawan kaca kn.. :P

org datang umah pn tatau nk bg mnum pakai cawan ape. cawan kaca da pecah je. 

terpaksa la bg cawan yg gune tok time raya pnye je. haha. cawan cam kt kenduri kawen 2. :))

ssh jugak ble adk beradik sume laki ni. tp nk wat camne kn,. kekadang bes gak oh. happy go lucky :)

Monday, June 14, 2010

oh man.



inilah lukman hakim bin rosli. adk ku yg last skali.
sangat lasak, sangat active, ramah, pemalu, riang, dan selanjutnya,

ape yg best pasal die? 
sy suke peluk die, sangat suka. peluk sampai ke kaki dan xnk lepas. :P
kalo saket badan, dialah mangsa kene pijak belakang. haha.
die patuh kepada perintah abgnya. rajen orangnya. gud boy kn. :)
sangat disenangi semua org termasuk org yg tidak dikenalinya.
suh je pape. mst die wat. br darjah 1 da pandai wat air da. :D
kecik2 lg da pandai men game, bukak tenet. pawe lak 2. 
manja dan akan merajok jika permintaannya tidak dituruti. haha


dia ketika sedang merajok.

ponteng kelas.. ;D


what the hack day..

kenapa aku x datang klas? kenapa aku rasa lain je arini?
knape aku malas sangat arini..? kenapa aku cam xde mood je ni?

kenapa? kenapa? kenapa? dan kenapa?

think positif oh.. ohh damn.. 
don't be like this la.. u must come forward kayrul.! 

Sunday, June 13, 2010

reunion dak2 darjah 6.


woah.. arini agak bes. dowg wat reunion. dapat jmp membe2 lame disamping beberapa even yg dorg wat. x berapa ramai sangat dak2 yg datang coz bz ngan hal masing2. tp aktiviti hari ini ttp meriah.. even yg dowg wat adalah pertandingan bowling dan pertandingan layang2. bowling aku x masok cz aku x pandai men. kalah teruk nnti malu je kn. haha. yg aku men layang2. dlu zaman kanak2 slalu la main. tp ble da besa ni x penah men da. nk naik kn layang2 pn terkial kial td. seb bek ley jugak.. mmg x tggi sangat tp puas la dapat naikkan layang2 2. pencapaian yg memberangsangkan. haha.. yg paling x sangka aku menang adiah paling besa oh.. wahhh.. gle la.. camne aku ley menang ni.? ni sume gara2 layang2 aku dibuat daripada bendera malaysia yg betol2 bendera. :) dapat hadiah acara layang2 paling creatif.. seronok dapat luangkan masa dengan kwn2 lama.. lame x jmp kn.. cerita pn byk.. yg pompan sebok cte pasal tunag2. yg laki sebok cte pasal awek2.. haha.. adat la 2 kn.. walau ape2 pn.. mmg happening la td. nasib baik la abs even br ujan lebat. sempat la lari kt kete.. tengah drive ni. tetibe kilat tembak tiang lampu.. tekaku kejap. pastu ble lepas kne hon br la jalan balik.. alhamdullillah. xde pape yg jd kn.. :)

tinggi lagi dr pokok :D
gaya itu penting. haha 

antara org yg sebok untuk menjatuhkan layang2 sy.


sy pulak sebok ketika mereka sedang bergambar. haha

tema itam, aku sorg je pakai putih. bdk x geti bahasa kn :P

Saturday, June 12, 2010

oh kecewa.


dengan harapan yg membara x tdo mengunggu dan sampai tetido2 menunggu akhirnya hajatku x kesampaian. aku telah ditinggalkan oleh pakcikku dengan alasan "laa,, igt ko da blk dlu." hahaha.. sangat seronok kn.. nk blk naik ape tah. thanks u all. sy sangat seronok arini. da cancle sume prog2 ngan kwn2. semata2 nk blk kg coz kenduri arwah tok my mum. tp akhirnya x dapat blk jugak. sangat kecewa sekali.. kalo awl2 gtau kn sng. bkn x info. da text dad. x reply, text sume adk2 tp x reply jugak. cam mne ni? sume pakai fon tp x geti nk reply. bek buang je dalam longkang. huh.. sangat mara.! nk wat camne kn. sering diabaikan. mne la ade org nk igt aku kn. oh.. sangat sedey.. :(

oh pagi ;)


morning malaysia! utk pertama kali sy x tdo lg dr smlm ke hari ini.. knape x tdo? ade masalah technical la.. basuh baju, kemas blik, wat pape yg patot. hah.. arini sy telahpun bersarapan. wah. setelah sekian lama,. jarang gle breakfast. tetibe arini sy breakfast! mkn roti jela tp.. 4 keping. gadinia.. sungguh enak dimakan bergitu saja :P arini sy akan balik ke kampung halaman.. mlm ni ade kenduri arwah 4 my mum.. oh org kg. im back! cam la dorg knl aku kn. haha.. oh ngantok.. x tdo lg kn.. tdo dalam kete jela kot nnti.. emm. rasanya x dapat update blog ni selama sehari la kot cz ahad br blk umah blk.. :) 

sedang lepak ngan membe pg td. tetibe tebukak cte pasal zaman kecik2, kne pukol ngan bapak. oh sungguh kelakar time kecik2 dlu.. nakal sangat kn. kn kne rotan. zaman dlu kne rotan relex je. tau nanges je kn. tp skrg da len kn... bapak rotan anak kne sue. haha. gle la.. sanggup oh si anak buat report polis sbb kne pukol ngan bapak sndiri.. ape kejadahnya sume ini? da kne rotan ngan bapak sndiri. mst la ade sebabnya dan die rotan pn cz die syg kte. supaya kte jd org. tp zaman skrg da terbalik.. rotan sikit, trus kne sue. x pepasal si bapak masok lokap gara2 anak wat report.. ape nk jd la ngan budak2 zaman skrg. lain sungguh dlu ngan skrg kn.. camne la agaknya ble zaman kte ade anak pulak nnti kn.. hurmm. renung2kn dan selamat beramal :)

Friday, June 11, 2010

oh piala dunia.!


woah..demam piala dunia kini kembali.. 
arini start piala dunia oh.. game 1 mlm ni. kne tgk!
seb bek la klas ptg je sem ni. boley la bgn lambat. hehe.

ape team favorite tok kali ni.. semistinya jika diberi 2 pilihan.
sy akn memilih spain dan korea selatan.. terbaik oh. :)

x mengharapkn ape2 pn tok piala dunia kali ni. 
tp kalo chelsea men mmg mengharapkan kemenangan oh. :P
go chelsea.. beli la player2 hebat lg tau. br la makin pawe :D

oh perasaan :)

 
adakah jantungku berdenyup normal?
 oh.. sy sangat merindui seseorang. 


mengapakah hatiku menjadi semakin x keruan?
ohh... sy pasti yang saya sangat menyintainya.!


apabila jiwaku tersentuh?
sy pasti sy akan kecewa jika kehilangannya. :(


adakah sy akan merasa gembira?
ya.. seandainya dia mencintai sy sepenuh hatinya. :)


petikan dr sebuah novel :
"seandainya tiada nyala api yang ada disebelahku.
tentulah bau harum kayu gaharu tidak akan tercium."


cintailah aku sepenuh hati, seungguhnya aku.. x ingin kau pergi, 
xkn mampu ku hadapi dunia ini. tiada arti bila semua.. bila kau pergi.

taniah wahai adk ku :)


blk2 men futsal je die tunjuk result die. wow! tekejut aku. 6A 1B-. gile gempak beb. malu gle aku. adk klhkn abg. haha. nk wat camne kn. aku kurang pandai. dr zaman skola lg die mmg pawe. congrate jela yg aku ley ckp. haha.. emm 3.77 kot cgpa die. gle pawe.. aku blaja sampai pecah otak pn rase xkn dapat sampai camtu kot. haha.. aku x pandai pn xpe. at least ade jugak adk2 yg pandai ni. bangga as abg oh. haha.. bangga result adk kn. result sndiri sorok. ape nk jd la kn. tercaba? mmg la tercabar, gle pe nk klh ngan adk sndiri. malu kot. tp nk wat camne kn. aku da cube yg temampu. 2 je aku dapat wat. :) respect ko la weyh.. teruskan usaha anda, dapat biasiswa jgn lupa banje aku weyh. haha

Thursday, June 10, 2010

suka duka


masak2.. ;D
arini x puasa.. so ley la men masak2.. menu tok arini sambal sotong, telur, sayur. wahh.. meriah lauk arini. masak ngan dad pn.. da la die masak sedap. jarang masak pulak 2.. mmg mkn byk la arini kn.. 


slmt jalan kawan.
esok aku akn kehilangan seorang kwn yg byk mengajar aku tentang idop ni seketika. die da nk g blaja kt pondok.. belajar ilmu agama.. bes sangat lepak ngan die.. slalu nasihatkn aku. cte pasal mati, pasal ari kiamat, insaf aku. :) thanks kwn. berhati2 lah ketika di perantawan wahai kwn. gud luck 2 u bro.. kt sana xley bwk brg eletronik kn? mmg x dapat contact la kn. tah taun ble aku dapat jmp ko lg kn. t ble da abs menuntut calling2 la tau. aja aku sikit. mne  tau ley jd lg baik ke kn :)


futsal.
oh.. futsal lagi mlm ni. kol 11 kot. lwn team adk sendiri, x kesah la org nk ckp ape. tp team die mmg hebat. haha. mari bersukan untuk menyihatkan badan. keluar peluh. br la saket ssh nk datang kn? :) eh.. ckp ni xde kene mengena ngan sape tau. ckp awl2 tkt ade org terasa pulak nnti :P


borak-borak. 
sedang leka berborak ramai2. tetibe adk aku cte pulak pasal result nk kuar kt bpk aku, die ckp kalo die dapat dekan die nk 1 set bju ngan suar, die 2 bukan geti pakai brang murah2. seronok la die dapat bju, dapat suar. da tau die akn dapat dekan pnye cz die mmg dean least tiap2 taun. so xley nk iri hati la kn. die mmg pandai. pastu boley pulak bpk aku tnye dapat bpe. alahai, bru nk lari da kne tnye.. aku pn jujur jela ckp dapat bpe. die ckp alhamdulillah je. kn best kalo pandai. dapat mntk pape cam adk aku 2 kn. :)

bapak da blk. ;)

yea.. bapak da bpk.. dengan penuh teruja dan gelojohnya aku keluar umah menyambut kepulangan dorg. dengan harapan ade la pape utk aku.. malang skali die bwk blk kopok keras je tok aku.. waa... :(  adk2 aku riang ria je cte g cerating, kenyir, terengganu, kelantan sume. siap bwk balik jersey la, sweeter, jam, tali pinggang, baju lg, sampai kt aku hanya dapat kopok je? thanks u all sume. saje je ckp kt adk "knape x belikn aku jugak" die dengan senang ati ckp "laa.. mne tau ko nak." hahaa.. sungguh suke aku mendengar kata2 mereka. bangga aku dapat adk2 yg x igt abg ni. hah.. nk wat camne kn.. x kesah la. jnji dorg slmt pergi dan pulang kn.. happy la dorg dapat holiday.. xpe2.. pasni turn aku pulak.. 18 ni membe2 ajak g holiday. beramai2.  deal g redang. tp da full la pulak. tatau dorg decide g mne pulak. x kesah la memane. kalo bes aku ikt. proses balas dendam! haha..

Wednesday, June 9, 2010

oh situasi


situasi pertama. 
dlu kalo ssh caik aku, time nk kne pukol, time nk kene paw caik aku. settle kn prob die.. dlu masa adk2 lg bukan main hormat org, baik je pegangai.. wah.. pijak semut pn x mati la. dlu masa tatau pape bukan main merayu mntk aja. tp skrg ble da besa, da jd bro kn. bukan main sombong. lupe da sape yg penah tlg die. kutok lg, pndang sebelah mata je. bro kn.. iri hati dengan aku. padahal aku xde pape pn. x paham dengan manusia ni. golongan manakah ini?


situasi kedua.
oh. dlu bukan main rapat,. ari2 kuar sama, tp jenis bodek dan mkn kwn punya org. kalo pasal kipas mengipas ni. die la raja, dr pele da aja sampai ade ilmu, da bg kaum sampai ramai da org ko, pastu ko wat taik ngan org yg bg ko mcm2. tpu membe sendiri. kuat makan duit org. skrg ble da kantoi keje jahat ko ni. ko jual cte bukan2 kt org len.. ko lari, xnk bya utang, ko ckp pasal buruk kt org len,. kne pukol nanges pastu ckp die yg pukol blk. haha. kelakar manusia ni. sungguh bagus budi pekerti ko kn. golongan apakah ini?


situasi ketiga.
bukan main cek blog org,fb org, dan semua sekali la berkaitan org len, padahal tatau la masing2 2 kenal or tidak. ape yg die dengki sangat pn tatau,. pastu nk panas2. nk mara2. ape kejadahnya org 2. sebok pulak 2. nk tau hal org lain. tepi kain sndiri xnk jage. tepi kain org jugak nk sebok2. ni pn satu lg golongan manusia yg aku pn x paham ape yg die nk sebenanya, haha. golongan mcm mne pulak ni?


situasi keempat. 
die prihatin.. seorang yg baik dan sangat mesra terhadap teman2 lain. mntk tlg on da sport datang. ade masalah cepat je tlg. x mkn kwn dan x cte buruk pasal kwn2. oh.. sy suka sangat golongan camni.. anda golongan yg sy caik.. adakah sume suke golongan manusia sebergini?

Tuesday, June 8, 2010

aku cinta, aku rindu

 

Bagaimana harus aku..
Menahan rasa rinduku.. bila kau tiada di sisi 
Tak dapat ku membayangkan..
Rasa rindu di dalam jiwa.. kita sama-sama rasa
 
 
Ku menyayangimu..
Hingga akhir hayat nanti pastikan bersama 
Ku mengharapkanmu..
Untuk meneruskan perjalanan cinta ini
 
 
Aku cinta.. aku rindu..
Walaupun berjauhan.. ku tahu hatimu
 Aku cinta.. aku rindu..
Tuhan berkatilah cintaku padanya 
  
p/s : syg.. denga lagu ni. bes oh. tp rock sikit la. br gempak. haha 

thanks kwn.


oh. arini buka puasa kt luar. ngan kwn.. thanks kwn yg teman aku td. :) 

mkn ape td ea? nasi putih.. ayam masak merah, telur dadar, ngan sup kosong. 

kenyang2.. hehe.. tp x dapat nk beli kitkat. telupa..


emm.. ble la agaknya dapat bebuka ngan org yg tesayang pulak kn. :)

berharap ni. hehe.. mst best kn..wah.. x saba mau tggu ni.. wee.. 


p/s : sy berpuasa bukan sbb puasa ganti ok. puasa sbb sy teman awek tersyg ni puasa., dapat jugak tahan diri dr segala nafsu kn. x salah puasa saja2 :)