Sunday, July 18, 2010

setelah sekian lama

bgn2 je lapa..
nk g kedai ujan pulak..
nk xnk kne la masak.
nk mkn ubat kn..

kebetulan membe beli cucur ikan bilis.
so masak la cucur 2..
ble bancur nmpk sikit.
so, dengan selamba trambah tepung gandum.
bancur dengan air panas.

tetibe ble goreng cucur 2 jd lembik..
kenapakah? ade yg x kena?
test utk kali kedua dan hasilnya sama.

untuk percubaan kali ketiga.
terasa cam nk wat lempeng. tau x lempeng?
tatau tnye mak korg ok. haha.

akhirnya lempeng jugak yg jadi.
ke disebabkan aku da lama x masak?
or guna air panas semasa membancuh
or tambah tepung gandum didalam cucur adabi tersebut?
haha.. tak dapat dipastikan lagi kesalahannya :)

2 comments:

  1. klu tak silap aku.. cucr adabi tu kena letak air biasa jek.. sebab die da mmg lembut pas masak..

    ReplyDelete
  2. haha.. mne la aku tau oh. x penah pakai cucur adabi. slalu pakai tepung gandum je. haha..

    ReplyDelete